NHO Service og Handel

Innhold

Framtidas bærekraft i drift- og servicebransjene

Workshopen "Framtidas bærekraft i drift- og servicebransjene" er starten på et nytt nettverk i NHO Service og Handel.

Etablerer bærekraftforum

Pådrivere for nettverket er Jorulf Brøvig Silde (th), bransjedirektør FDV og Roger Urhaug CSR Manager i Tomagruppen. (Foto: Baard Fiksdal)

Bedre klimafotavtrykk og bedre inkludering er målet for et nytt nettverk for drift- og servicebedrifter i NHO Service og Handel som starter med dette seminaret. 

Næringslivet sitter på mange av nøklene til et mer bærekraftig samfunn. Våre bedrifter ønsker å bidra til å løse klimautfordringer og redusere utenforskap gjennom inkludering i arbeidslivet. Tjenestesektorens verdikjede er viktig for miljømessige og sosiale forhold. Bærekraft, miljø og inkludering har gått fra å være pynten på kaka til å handle om selve kjernevirksomheten til bedriften.

Bransjeforeningene FDV (Forvaltning, drift og vedlikehold) og R&E (Renhold og eiendomsservice) i NHO Service og Handel har miljø-bærekraft og sosial-bærekraft som strategiske fokusområder.

Viktige stikkord er samfunnsansvar, inkluderingsdugnad, CSR, miljøsertifisering, grønn innovasjon, kutt matsvinn, gjenbruk, sirkulær økonomi, HMS, orden i eget hus, grønn praksis, klimastrategi eller rett og slett kvalitet i alle ledd og kontinuerlig forbedring.

De fleste ledere og fagpersoner, som arbeider med miljø og bærekraft, har en rekke oppgaver i bedriften. Det er gjerne knyttet til forretningsutvikling, operasjonell drift, kvalitet/HMS, økonomi/finans eller kommunikasjon. Og noen jobber mye med offentlige anskaffelser. Det nye nettverket er for alle disse.

  • Nettverket er for deg som ser store forretningsmuligheter i økt etterspørsel etter bedrifter som tar samfunnsansvar på alvor og som kan dokumentere dette.
  • Nettverket er for deg som ønsker å fortelle verden at det finnes en vei videre og at noen går der allerede.
  • Nettverket er for deg  som er utålmodig. Du synes at det går for sent i dag. Du ønsker fortgang i bærekraftarbeidet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!