Arrangement, Handel

Grønn omstilling i handelen - hvordan kan partene i arbeidslivet bidra?

2. feb 2022, kl. 09:00–12:00 Næringslivets Hus
gratis
Påmeldingsfrist 31. januar 2022

NHO Service og Handel sammen med Handel og Kontor i Norge ser på hvordan partene i arbeidslivet i fellesskap kan bidra til det grønne skiftet innen handelsnæringen.

Velkommen til konferanse onsdag den 2.februar kl. 0900 – 1200: Hva gjør de som er best på grønn omstillingen i handelen? Og hvordan kan partene i arbeidslivet bidra

Klima- og miljøendringer påvirker både verdikjeden, forretningsmodeller og forbrukervalg innen handel. Endringene påvirker også, partssamarbeidet mellom Handel og Kontor i Norge og NHO Service og Handel gjennom Handelsoverenskomsten som fremmer samarbeid om klima og miljø.

Handel og Kontor i Norge og NHO Service og Handel fremforhandlet en ny Handelsoverenskomst i 2020. Under forhandlingene ble partene enige om å etablere et utvalgsarbeid, herunder nedsette en arbeidsgruppe, som skal se på hvordan man i fellesskap kan stimulere til bærekraftig utvikling gjennom partssamarbeid. Denne konferansen er et ledd i dette og en "kick-off" til det mer formelle utvalgsarbeidet som fortsetter umiddelbart etter konferansen.


Konferansen vil belyse følgende temaer:

Hvorfor er NHO Service og Handel/Handel og Kontor i Norge opptatt av det grønne skiftet, og hva kan partene i arbeidslivet bidra med?

  • Virksomhetene Oda, IKEA og Vestre vil fortelle hvordan de jobber med det grønne skiftet og hvordan de ansatte involveres og hva vi kan lære.

  • Politikere fra Stortinget vil diskutere rammebetingelser/insentiver fra myndighetene som er egnet og trengs for å få til en omleggelse til sirkulærøkonomi.

  • Grønne tariffavtaler v/Jon Olav Bjergene, Sekretariatsjef Unio, vil fortelle om hvorfor arbeidslivets parter er en viktig aktør i det grønne skiftet.

Vertskap;
Anne Cecilie Kaltenborn, Administrerende direktør NHO Service og Handel og Christopher Beckham, Forbundsleder Handel og Kontor i Norge.

Mer utfyllende informasjon om konferansen vil legges ut fortløpende.

E L K O M M E N!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt