NHO Service og Handel

Innhold

- Vi styrer inn mot et finansieringsgap i velferdsstaten

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

#205

HANDLEKRAFT 2019: Kristin Clemet på scenen under Handlekraft 2019.

Kristin Clemet, daglig leder i Civita, mener man ta høyde for at man har fått en mindre effektiv sektor på grunn den enorme rikdommen som oljen har gitt oss.

- Når man har mye penger, så blir man kanskje ikke så bevisst på å ta ut effektivitetspotensialet, sier Kristin Clemet fra scenen under Handlekraft 2019, NHO Service og Handels årskonferanse.

Bør ta forholdsregler

Handlekraft 2019, som i år ble arrangert på Clarion Hotel The Hub torsdag 21. november, hadde over 200 gjester og et tettpakket program med kjente foredragsholdere og Arne Hjeltnes som konferansier. En av de som holdt innlegg var Civitas Kristin Clemet, som gikk inn i hva næringslivet er, og hva det kan og bør levere av varer og tjenester til det offentlige.

- Vi styrer inn mot et finansieringsgap i velferdsstaten. Vi kommer ikke til å greie å finansiere velferdsstaten om noen tiår, og vi bør ta noen forholdsregler, sier Clemet.

Mer variert næringsliv

- Vi kan neppe regne med at vi finner den nye oljen som erstatter den verdiskapningen den sektoren har stått for. Så hva skjer hvis hele petroleumsnæringen blir borte – og det blir den jo før eller siden – hva står vi igjen med da? Jo, vi trenger et variert næringsliv, derfor trenger vi nå en økende debatt om hva som er gode vilkår for blant annet verdiskaping, sier hun.

- Hvis man spør næringslivet i Norge om hva de trenger i Norge, så er det første som kommer fram at de trenger forutsigbarhet. Det er ting å gjøre for at gründer-bedrifter skal vokse, formuesskatt og skatt på arbeidende kapital er blant det som er veldig relevant hvis vi skal skape et mer variert næringsliv som er i stand til å konkurrere med utenlandske eiere, sier Clemet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!