Frokostseminar 23. juni: Bærekraft og business – en god match?

Nyhet, Næringspolitikk, Drift og Service, Handel

Publisert

Fra venstre: Bærekraftsjef Siri Norhagen (IKEA), gründer og daglig leder Ingvill Vasset Kerob (Repairable), CEO Nikolai Utheim (Coor) og seniorrådgiver i Næringspolitisk avdeling Trygve Ulset (NHO).

Kan vi gjøre bærekraft til business? Dette er tema for frokostmøtet vårt 23. juni, der representanter fra IKEA, Repairable, Coor og NHO skal snakke om sitt bærekraftarbeid og -engasjement.

– Fra et design- og produksjonsperspektiv er det stort fokus på å designe for ombruk og reparasjon. Men om vi ikke legger til rette for at kundene skal bli med på en mer sirkulær adferd kommer vi ingen vei, sier Siri Norhagen som er bærekraftsjef i møbelgiganten IKEA.

På NHO Service og Handels bærekraftseminar 23. juni skal hun fortelle mer om nettopp dette. IKEA jobber mot ambisiøse mål i 2030, og lang levetid hos møblene deres er en viktig del av dette arbeidet. Gjenbruk blir også et tilbakevendende tema på frokostmøtet.

Like enkelt som å kjøpe nytt?

– Å ta vare på det du har, er det mest bærekraftige du kan gjøre som forbruker, uttaler Ingvill Vasset Kerob, gründer og daglig leder ved Repairable.

Gjenbruk er kjernen i selskapet, der visjonen er å gjøre det like enkelt å bestille reparasjon av klesplagg du allerede har i skapet, som å kjøpe nye. Dette byr på mange muligheter, men også nøtter å knekke – noe Kerob skal fortelle mer om 23. juni.

– Hvordan kan opplevelsen av reparasjon konkurrere med kundeopplevelsen av nytt? spør hun.

Bærekraft som konkurransefortrinn

Blant foredragsholdere denne dagen, finner du også Nikolai Utheim, CEO i eiendoms- og kontorservice-konsernet Coor.

Utheim skal fortelle om en ny metode utviklet av Coor, som beregner og dokumenterer klimaavtrykket fra tjenestene de leverer. På denne måten blir det enklere å redusere klimautslipp for kontorbaserte bedrifter.

Videre inntar også Trygve Ulset, seniorrådgiver i Næringspolitisk avdeling i NHO, scenen. Han vil fortelle om hvordan NHO skal dokumenterer status for sirkulærøkonomi i tjeneste- og handelsnæringene, og sammen med medlemmene våre sette ambisjoner, identifisere barrierer, og meisle ut ny politikk.

Sted: Næringslivets Hus - og digitalt
Tid: Frokostmøte torsdag 23. juni kl. 08.00-09.30
Arrangør: NHO Service og Handel
Kostnad: Gratis

Meld deg på her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt