NHO Service og Handel

Innhold

On-demand økonomien og globale trender

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

handelkraft

- Vi får et arbeidsliv der mange ønsker å jobbe fleksibelt, på adhock-basis fremfor i langvarige ansettelsesforhold, mener direktør World Employment Confederation, Denis Pennel.

Denis Pennel, leder av verdensorganisasjonen for bemanningsbransjen, snakket om on-demand økonomien og globale trender på Handlekraft2019 i Oslo i dag.

Pennel

Denis Pennel er leder av verdens organisasjonen for bemanningsbedrifter

Som direktør World Employment Confederation siden 2005 og har Denis Pennel et interessant utkikkspunkt over globale trender. I sitt foredrag i dag var han særlig opptatt av On-demand økonomien.

Denne økonomien gir umiddelbar tilgang til varer og tjenester ved hjelp av nye digitale markedsplasser. Berømte aktører er Uber, Airbnb, Netflix og Spotify. Den største kundegruppen er mellom 18-34 år. Økonomien er basert på individuelle løsninger og "eierskap" er mindre viktig enn "bruk". Forbrukerne leter online etter enklere og mer bekvemme løsninger, ofte leverte hjemme til lavere kostnader enn de har hatt før. Hensynet til klima, miljø og bærekraft er viktige for utviklingen. Blant sektorer som teknologisk er i spiss for utviklingene er transport, reiseliv og varehandel. Konsekvensene for arbeidsmarkedet er store, mener Pennel som mener at det blir lettere å finne seg en jobb når og hvor du vil.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!