Velkommen på frokostmøte om plast og klima!

Publisert

Handelens Miljøfond inviterer til frokostmøte sammen med Miljøstiftelsen Zero og Systemiq for å presentere funn i ny rapport og diskutere løsninger. Frokostmøte er 23. mars på Kulturhuset i Oslo.

Meld deg på her.

Om fondet

For hver plastbærepose man kjøper hos Handelens Miljøfonds medlemmer, går 1 krone til fondets arbeid for å løse plastens miljøproblemer. Fondet har siden oppstart i 2018 delt ut over 600 millioner kroner til over 500 miljøprosjekter. Ordningen er etablert av Virke, NHO Service og Handel og næringslivet.

Se her

Rapport viser at hvis det ikke tas snarlige tiltak, vil plastavfallsmengdene dobles fram mot 2040, og det meste vil bli sendt til forbrenning. Rapporten lanseres 23. mars og da får du høre mer om hvordan vi kan redusere plastmengdene, øke resirkuleringen og redusere CO2-utslippene i tråd med Parisavtalen.

Systemiq og Mepex har gjennomført en studie av plast med lang levetid i Norge, og sett nærmere på plast i bygg, tekstiler, EE, kjøretøy og fiskeri og havbruk. Bransjene bruker til sammen rundt 380 000 tonn plast årlig i Norge, og nesten 5 millioner tonn plast er akkumulert i bygg, biler, klær, nøter og andre plastgjenstander med lang levetid.

Plast er et viktig materiale i disse bransjene, men bruken er svært lineær og ikke i tråd med klimamålene. Hvis det ikke tas snarlige tiltak, vil plastavfallsmengdene dobles fram mot 2040, og det meste vil bli sendt til forbrenning.

En rekke sirkulære grep må tas, som å bruke mindre plast og å gjenvinne mer. I rapporten analyseres mulige sirkulære tiltak for hver bransje. Selv etter at disse tiltakene er gjennomført vil klimagassutslippene være for store i henhold til klimamålene. Det er derfor nødvendig å kutte utslipp både i produksjon og ved forbrenning gjennom karbonfangst.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt