- Aberia trenger flere flinke folk fra Ringer i vannet

#205

-Aberia trenger flere flinke folk fra Ringer i vannet, forteller (t.v.) Nina Nystuen (avdelingsleder) og Stina Snilstveit (regionleder for avlastning og BPA). (Foto: Baard Fiksdal).

- Akkurat nå er vi på jakt etter flere nattevakter. Vi trenger flere flinke folk, gjerne fra Ringer i vannet!

Ringer i vannet

Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi som årlig gir over 1.500 med hull i CV-en fast jobb hos medlemsbedrifter i NHO. Tjenesten er kostnadsfri for medlemmer av NHO.

Vi besøker Voksentoppen, en ganske fantastisk beliggenhet, 500 meter over Oslo-gryta, med trivelig nærhet til marka og en utsikt som kan imponere hvem som helst. Her har Aberia Avlastning/BPA ansatt tre personer som er kommet via Ringer i vannet og Spir Oslo.

-Alle kandidatene har hatt helsefaglig bakgrunn og har fått jobb i omsorgsboligene, forteller Jan Mario Martone i Spir Oslo. Han er koordinator og KAM for Ringer i Vannet. Spir Oslo leverer fagopplæring og bistår folk med å finne riktig jobb. 

Aberia tar seg av barn og unge (barnevern), omsorg og avlastning, samt brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Psykisk utviklingshemning

Innen omsorg og avlastning har brukerne diagnoser som psykisk utviklingshemming, autisme, ADHD og andre typer utviklingsforstyrrelser. Mange av brukerne har i tillegg ulike fysiske funksjonshemninger. På Voksentoppen er det heldøgns omsorg- og akuttplasseringer.

Vi møter Nina Nystuen og Stina Snilstveit. Stina er regionleder og Nina er boleder (avdelingsleder).

Økende behov

- Aberia har vært på Voksetoppen siden høsten 2015 og har nå 55 årsverk. På denne tiden har vi  økt kapasiteten og vi tror at etterspørselen vil fortsette å vokse, sier Stina. Oppdragene kommer fra kommuner. Aberia har flere avdelinger i regionen. Siden april 2016 er tilbudet doblet.

- Jobben vi gjør betyr ekstremt mye for den enkelte bruker. Å kunne skape god livskvalitet er svært meningsfylt for oss som jobber her, sier Nina som tilbyr opplæring. Det er blant annet kurs i lover regler, førstehjelp, medisinering, samt vergekurs (forebygge uønsket adferd). Det er også egne fagdager med fordypning i temaer som autisme eller traumebasert omsorg.

Fornøyd

- Ringer i vannet har vært fantastisk bra for oss. Vi har fått meget godt motiverte medarbeidere. En har vært sykepleier i Oslo, den andre har vært helsefagsarbeider i MidtØsten og den tredje har vært teolog i Romania.

Et nettverk av 13 arbeid- og inkludering bedrifter i Oslo-området har for tiden 1.500 kandidater å tilby NHO-bedrifter. Ringer i vannet gjør jobben med å finne riktig kandidat.

- Fra en bedrift melder et behov til de får en kandidat på plass, går det normalt 14 dager, forteller Jan Mario fra Spir Oslo.

- Kan du skaffe oss nattevakter med riktig kompetanse, bryter Stina inn. Det er to årsverk, men det må gjerne fordeles på fire personer om det er løsningen. 

- Det skal vi få til, svarer Jan Mario.   

 

 

 

 

 

 

 

 F.v: Ingeborg Malterud, (regionsansvarlig Ringer i vannet), Jan Mario Martone (Spir Oslo), Nina Nystuen (boleder i Aberia) og Stina Snilstveit (regionleder avlastning/BPA).
(Foto: Baard Fiksdal)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!