Store muligheter for Ringer i vannet på Kværner Stord

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

Foto: Ragnhild Friis-Ottessen (Regionsansvarlig RIV)

Et rop fra garderoben hos Kværner Stord: "Hvordan er størrelsene på disse kjeledressene, Egentlig?"

Kam-gruppenene for Ringer i Vannet Hordaland og Rogaland har hatt felles fagdag på Stord.

Det betyr på med fult verneutstyr før man får gå inn på basen. Det er ikke så rent lite kaotisk når 13 personer skal ha på seg hjelmer, kjeledress, vernesko og vernebriller. Det blir mye latter og en god del selfier før gruppen er klar.

Solen skinner over Eldøyane og kranen "Storen" ruver over landskapet. Det tidligere skipsverftet er en hjørnesteinsbedrift på Stord, som på lik linje med resten av oljeindustrien har fått merke nedgangen de siste årene. Gleden var derfor stor da det i vår ble kjent at Kværner Stord fikk en kontrakt på fem milliarder kroner for å oppgradere Njord A-plattformen. Kontrakten vil gi 3.000 årsverk frem til 2020. Dette gir store muligheter for Ringer vannet.

Kværner har en intensjonsavtale med Ringer i Vannet som har vart 3 år. Berit Johannsen, fra arbeids og inkluderingsbedriften Opero, har god dialog med Tone H. Lillebergen Skjønberg som er IA koordinator hos Kværner.  "Vi har møter sammen ca. hver 6 mnd. og ser på muligheter for samarbeid. Kværner og Opero har i lang tid samarbeidet om å utdanne fagarbeidere, og nå er vi nær en ansettelse her", forteller Berit.

Njård A plattformen har økt behov for arbeidskraft på basen. Derfor gjør Arbeids og Inkluderingsbedriftene i Rogaland seg bedre kjent med driften og hvilke behov som er her.

"Ringer i Vannet setter arbeidsgiver i fokus. For å skjønne hva arbeidsgiver trenger er det viktig å reise ut på arbeidsplassen å gjøre seg kjent med oppgavene", sier Ragnhild Friis-Ottessen, regionsansvarlig for Ringer i Vannet i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Magne Klemetsen, avdelingsleder hos Kværner, viser gruppen rundt på anlegget.  Det er et imponerende anlegg. Omvisningen går via både Njård plattformen og Johan Sverdrup, og kammene hadde mange spørsmål om arbeidet som pågår.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!