Rekruttering blir ikke bedre enn dette

Polygon

FIKK RINGER I VANNET-DIPLOM: Polygon har gjort en kjempeinnsats for inkludering, og har nå ansatt Henrik. Her får de tildelt Ringer i Vannet-diplomet.

NHO Service og Handel gratulerer Henrik med nye jobb, og HR- og økonomiavdelingen i Polygon og Ringer i Vannet-representanter fra Sens og Spir Oslo for god innsats. Rekruttering blir ikke bedre enn dette.

Slik er rekruttering til din bedrift

  • Først kartlegges rekrutteringsbehovet ved din bedrift. Kortsiktig og langsiktig. Hva er kompetansebehovet? Lokale tiltaksbedrifter vil så stå for rekruteringen og finne den best egnete kandidaten.
  • Neste steg er ansettelse eller arbeidspraksis og evaluering. Under arbeidspraksis finner man ut om kandidaten gjør en god jobb, og er aktuell for ordinær ansettelse. Denne perioden er uforpliktende for begge parter. Personen vil være på Arbeidsavklaringspenger og bedriften har ikke lønnsutgifter i praksisperioden.
  • Også etter ansettelse garanterer tiltaksbedrifter oppfølging av arbeidsgiver. Målet er få en ny medarbeider som fungerer godt i jobben.

Skadesaneringsbedriften Polygon ble årets servicebedrift i 2017, som kåres av NHO Service og Handel. Bedriften fulgte opp med å tegne konsernavtale med Ringer i Vannet (RiV). Nå er inkluderingsarbeidet blitt en suksess. Dette skyldes godt samarbeidet mellom bedriftens HR-avdeling og deres trofaste Key Account Manager (KAM) fra Ringer i Vannet i Oslo og Akershus.

Feiring ble det da Polygon ansatte en ny medarbeider (Henrik) på regnskap, faktura – og kundebehandling. Henrik har rukket å bli en skikkelig ressurs for Polygon og prosessen frem dit har vært en ren oppvisning i hva som gjør NHO-bedriftenes felles inkluderingssamarbeid så virksomt.

Polygon kunne velge fra hele porteføljen av kandidater, som er skaffet til veie takket være NAV og NHOs arbeid- og inkluderingsbedrifter. KAM Jan Mario Martone fra Spir Oslo har bistått Polygon i prosessen.

Henrik kom via inkluderingsbedriften Sens, som har stått for opptrening av karriereferdigheter og arbeidslivsveiledning.

Kartlegger bedriftens behov

Polygons KAM hadde på forhånd kartlagt bedriftens behov. Det skjedde i samarbeid med HR-avdelingen, og munnet ut i en stillingsinstruks som ble publisert i CV-delingsverktøyet Webcruiter.

12 personer søkte på stillingen som var forbeholdt RiV-kandidatene. På bakgrunn av kjennskap til Polygon og behovsanalysen ble fire kandidater silt ut.

Polygon lar alle kandidater gå gjennom rekrutteringsrutiner, som består av første- og annengangsintervju. Her er man mer åpen for at det kan kreves arbeidstrening og noe tilrettelegging. Alt skjer med kyndig oppfølging og tilgjengelighet fra veileder i Sens og KAM fra Spir Oslo, som begge roser Polygon for godt arbeidsmiljø.

- Det er hele Polygon som får til inkludering, og selskapet tjener på at vi gjør dette sammen, sier HR-manager, Jeanette Vannebo.

- Henrik er unik

- Henrik var virkelig den mest unike av de vi ble presentert for. Vi er strålende fornøyde med ham og hele rekrutteringsprosessen med RiV. Vi hadde en klar og tydelig bestilling, og Henrik var et helt riktig valg. Det har gått fort med innlæringen og han har fått ros av kollegene fra dag en, sier Polygons økonomisjef, Sabine Merker.

Både Vannebo og Merker er begge meget fornøyd med oppfølgingen fra Ringer i Vannets representanter fra Sens og Spir Oslo.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!