Roser Ringer i vannet

Publisert

Erna Solberg

Statsminister Erna Solberg under en tidligere anledning (Arkivfoto).

Ringer i vannet fikk ros av regjeringen i går, da statsminister Erna Solberg, finansministrer Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande var på bedriftsbesøk. Nå vil Regjeringen ha forenklet lønnstilskudd for å slippe flere inn i arbeidslivet.

Ringer i vannet er en rekrutteringstrtategi for NHO-bedrifter som årlig gir jobb til 1.500 personer med hull i CV.
I går besøkte Solberg, Jensen og Skei Grande en byggeplass hvor folk som har møtt barrièrer har fått jobb. Politikerne fikk møte fagarbeiderne i Oslo Entreprenørbedrift AS som deltar i NHOs prosjekt «Ringer i Vannet».

-Nå må vi bruke denne tiden med mangel på arbeidskraft til å få inn folk som står utenfor arbeidsmarkedet, sier Erna Solberg til Aftenposten. Hun mener at med synklende ledighet og en byggebransjen som sliter med å skaffe nok arbeidskraft er timingen god for å integrere flere mennesker som trenger en ny sjanse.

Det blir ett av temaene på «Integreringsdugnaden» som starter med en konferanse onsdag, denne uken. Her er forslagene Regjeringen arbeider med:

  • Virkemiddelpakke rettet mot arbeidsgiverne. Den skal senke terskelen for å ansette folk som står på utsiden av arbeidslivet:
  • Flere markedskontakter i NAV, slik at arbeidsgiverne har én å forholde seg til i møte med et stort NAV-system. Disse kontaktene skal også kunne matche kandidater og jobber.
  • Forenkle ordningen med lønnstilskudd.
  • Inngå rekrutteringsavtaler med bedrifter som forplikter bedriftene til å gi kandidater fast jobb, mot at myndighetene stiller opp med hjelp, for eksempel tolkehjelp.

Mer om saken

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!