NHO Service og Handel

Innhold

Nordvik-konsernet kåret til årets Ringer i Vannet-bedrift

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

RIV-prisen2018

Fra venstre: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, arbeidsminister Anniken Hauglie, daglig leder for Nordvik-konsernet Christian Nordvik og medarbeider Stian Åsegg, direktør arbeidsliv i NHO Nina Melsom (Foto: Baard Fiksdal)

Nordvik-konsernet har i løpet av 18 måneder lagt ned en solid innsats for arbeidsinkludering. Derfor ble de i dag kåret til Ringer i Vannet-bedrift 2018.

Slik jobber Ringer i Vannet:

  • Først kartlegges rekrutteringsbehovet til en bedrift – på kort og lang sikt – og hva slags kompetansebehov de har. Rekrutteringen foregår i samarbeid med lokale tiltaksbedrifter.
  • Deretter får de hjelp til å finne den best egnete kandidaten til den ledige stillingen.
  • Neste steg er ansettelse eller arbeidspraksis og evaluering. Under en arbeidspraksis i bedriften vil man kunne få bekreftet at kandidaten gjør en god jobb, og kan bli aktuell for ordinær ansettelse. Denne perioden er uforpliktende for begge parter. Personen vil være på Arbeidsavklaringspenger (AAP) og bedriften har ikke lønnsutgifter i praksisperioden.
  • Ansettelse med oppfølging. Også etter ansettelse garanterer tiltaksbedrifter oppfølging av arbeidsgiver. Målet med Ringer i Vannet er at man skal få en ny medarbeider som fungerer i jobben og som bidrar til verdiskapning i bedriften.

Prisen ble delt ut under NHOs HR-dag i Oslo i dag.

-Dette er svært gledelig. Samarbeidet med Ringer i Vannet har gjort inntrykk på oss og det har ikke bare endret meg som person, men også en hel bedrift med ringer inn i organisasjonen, sier Christian Nordvik, daglig leder for Nordvik-konsernet.

Hyller samarbeidet

I 1960 startet Magnar og Elsa Nordvik en bilforretning i Bodø. Siden den gang har det vokst til 20 driftsenheter i Trøndelag, Nordland og Troms med 253 ansatte. Nordvik har alltid hatt fokus på arbeidsinkludering, men samarbeidet med Ringer i Vannet har gitt ytterligere ringvirkninger.

-Det som er fascinerende med ringer, er at du klarer ikke helt å stoppe de. De har en tendens til å ta styringen litt selv, sier Nordvik som hyller både de ansattes innsats og samarbeidet med Arbeid- & Inkluderingsbedriftene.

10 personer ansatt

NHO-prosjektet Ringer i Vannet kobler – i tett samarbeid med lokale tiltaksbedrifter - mennesker med hull i CV-en med NHO-bedrifter. Hvert år bidrar Ringer i Vannet til at over 2.000 personer får jobb i NHO-bedrifter. 80 prosent av de som får prøvd seg, får varige ansettelser.

I løpet av 18 måneder har titalls personer fått arbeidstrening og 10 har blitt ansatt hos Nordvik gjennom Ringer i Vannet.

-Det at man kobler nettverkene sammen, arbeidsgivere, arbeidstakere og Arbeid- & Inkluderingsbedrifter, er gull verdt, sier Christian Nordvik.

Årsaken til at Nordvik-konsernet stikker av med årets Ringer i Vannet-pris er deres engasjement for ordningen, antall personer som har fått arbeidstrening og hvor mange de har ansatt. De har også bygget videre på konseptet med blant annet Bodø Industri, hvor enda flere mennesker får en sjanse til å prøve seg ut i arbeidslivet. I tillegg har de nå fått på plass en egen fagskole i Bodø. Prisen ble delt ut på NHOs HR-dag, 26. september i Oslo.

Tidligere vinnere av Ringer i Vannet-prisen:
  • 2017: Norsk Gjenvinning.
  • 2016: Radisson Blu Hotel, Oslo Alna, Toma og Bypost.
  • 2015: Securitas avdeling Bergen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!