- Jeg ønsker at private drivere skal inviteres inn i varmen

Solberg og Brath

Statsminister Erna Solberg mottok inkluderingsløftet fra styreleder Maalfrid Brath i NHO Service og Handel (Foto: Marcus Dingstad/Lars Andreas Berg).

- Jeg er skuffet over dem som fører en politikk for å rekommunalisere private sykehjem. Jeg er uenig i det og ønsker at private drivere skal inviteres inn i varmen igjen. Fordi jeg mener vi får til bedre løsninger når vi har en blanding av offentlige og private tilbydere, sa statsminister Erna Solberg i sin tale da NHO Service og Handel feiret 30 års jubileum sist uke.

-Jeg vil også si at også tjenestenæringene har en viktig rolle å spille i det grønne skiftet. Det kan handle om å bruke innkjøpsmakten i miljøets tjeneste, å bidra til sirkulærøkonomien og å legge til rette for at kundene kan ta miljøvennlige valg. Dere kan bidra med innovasjonskraft og nye løsninger. Og det trenger vi, sa Solberg.

Statsministeren satte også fokus på varehandel

-Vi ser nye handlemønstre og mer selvbetjening. Og vi har sett flere konkurser i det siste. Det er bekymringsfullt, men det viser bare at vi alle sammen kontinuerlig må omstille oss, sa Solberg.

Inkluderingsløft

NHO Service og Handel overrakte statsministeren et løfte om at våre bedrifter forplikter seg til å intensivere arbeidet for at folk som står utenfor arbeidslivet skal bli inkludert å få nye muligheter. Se mer her

- Det er godt å se at dere forplikter dere til å jobbe for videre inkludering i arbeidslivet og samtidig integrering i samfunnet, sa Solberg.

- Den viktigste ressursen vi har i samfunnet er folkene som bor her. Derfor har vi ikke råd til å parkere folk som kan jobbe utenfor arbeidslivet. Derfor har regjeringen satt i gang arbeidet med en inkluderingsdugnad og et integreringsløft. Utenforskap er blant de største utfordringene vi som samfunn står overfor, sa Solberg.

Statsministerens tale

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!