Hva om kunstig intelligens kunne låse opp fremtidens potensiale akkurat nå?

Publisert

foredragsholder

Enten du er HR-leder, leder, bedriftseier eller jobbkandidat – nå kommer et system basert på kunstig intelligens som vil være til god hjelp, lover Øyvind Opheim Vedal, administrerende direktør i Durapart. (Foto: Baard Fiksdal).

Arbeidsinkluderingsbedrifter utvikler nå en ny digital plattform for bedre match mellom arbeidssøker og arbeidsgiver. I Arendal i dag ble mulighetene presentert. Samarbeidspartner i Eightfold.ai, Kamal Ahluwalia fra USA holdt foredrag med tittelen ”Hva om kunstig intelligens kunne låse opp fremtidens potensial akkurat nå?

President i Eightfold.ai, Kamal Ahluwalia ga innsikt i hvordan finne kandidater med de mest relevante ferdighetene, samt beholde og fremme en mangfoldig arbeidsstyrke og drive innovasjon gjennom effektiv bruk av kunstig intelligens.

Samarbeidspartner for norske foretak, Kamal Ahluwalia er president for det Silicon Valley-baserte selskapet Eightfold.ai. Selskapet har utviklet kunstig intelligens for blant annet Google, Facebook, YouTube og Upwork. Det er systemer som effektiviser jobbmatch. Kamal Ahluwalia og hans medforfatter presenterte ideer og filosofien som er samlet i boka ”What´s Next For You” i Arendal i dag.

Øyvind Opheim Vedal, adm.dir i Durapart forteller:

– Å finne en jobb kan være en stor utfordring for jobbsøkere. Å finne en god medarbeider er også krevende for en bedrift. Denne digitale plattformen er et verktøy som matcher jobbsøkere og arbeidsgivere på en smartere og mer effektiv måte. Her tar vi i bruk kunstig intelligens og moderne teknologi for å få en bedre jobbmatch for de som står utenfor arbeidslivet. Dette er et grep vi tar for møte fremtidens utfordringer med manglende arbeidskraft, forteller Vedal.

Firmaet AmigoTech AS fra Bømlo har i et år samarbeid med arbeid og inkluderingsbedriftene Amento AS i Lyngdal, Avigo As i Lillesand og Durapart AS i Arendal utviklet den digitale plattformen. De øvrige samarbeidspartnerne er Idea kompetanse AS i Notodden og Fønix AS i Sandefjord.

Verdensledende teknologi

Tjenesten har fått navnet Aijob og bygger på allerede verdensledende teknologi utviklet av det Silicon Valley-baserte selskapet Eightfold. Teknologien er en av verdens mest avanserte innenfor jobbmatching og talentutvikling, og brukes blant annet i det internasjonale jobbmarkedet.

I det amerikanske arbeidsmarkedet er man mer fokusert på utdannelse, karriereutvikling og referanser, mens i den norske modellen så introduseres mer myke verdier og gjør det til et kraftig verktøy for jobbsøkere, bedrifter, jobbveiledere og NAV. Den digitale tjenesten vil inneholde ett sett med data om hvert menneske og bedrift, derfor er personvernet og forvaltningen av datamaterialet svært viktig i utvikling av tjenesten.

-  Vi er nå straks klare, halvannet år etter at ideen ble unnfanget, til å gå på lufta, tilgjengelig for alle i starten av 2020. System skal trolig om kort tid prøves ut av bla Norgesgruppen, Reitangruppen, Kværner og andre som verktøy for å administrere talenter og kompetanseutvikling i egen organisasjon, sier Vedal.

- Vår motivasjon for å være med i utviklingen og bruke resurser på dette er at vi ser at jo flere som bruker samme plattform, jo større treffsikkerhet får vi for jobbmatch og tiltakene, slutter han.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!