NHO Service og Handel

Innhold

Regjeringen advares mot å sette arbeidsmarkedstiltak på pause

stortinget

Satsingen på arbeidsmarkedstiltak står på stedet hvil i revidert nasjonalbudsjett. – Pauseknappen kan ikke holdes inne lenge, advarer direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel.

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett anslår regjeringen at Norge i år vil ha den høyeste arbeidsledigheten i etterkrigstiden. Regjeringen har likevel ikke lagt inn økte bevilgninger til arbeidsmarkedstiltak.

Smitteverntiltak som følge av koronapandemien har ført til vesentlige restriksjoner på gjennomføringen av slike markedstiltak. Dermed er det så langt i år brukt mindre penger enn budsjettert på dette, og regjeringen skriver følgende i budsjettforslaget:

«Regjeringen vil vurdere omfanget av arbeidsmarkedstiltak etter hvert som restriksjonene knyttet til smittevern blir lempet på og bedrifter og tiltaksarrangører kan ta imot tiltaksdeltakere. Den store usikkerheten innebærer at det ikke er hensiktsmessig å foreslå endringer i bevilgningen nå.»

Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel, som representerer mer enn hundre arbeidsinkluderingsbedrifter, er kritisk til at regjeringen avventer å satse mer på arbeidsmarkedstiltak.

– Regjeringen kan ikke vente lenge. Tiltaksarrangører har kapasitet og tiltaksdeltakere bør innenfor et tydelig smittevernsregime få mulighet til å prøve seg i arbeidslivet igjen, sier direktør Kenneth Stien.

Selv om gjennomføring av tiltak har bremset opp, er de reelle behovene for arbeidsmarkedstiltak er større enn noen gang, konstaterer han.

– Pauseknappen kan ikke holdes inne lenge. Vi trenger å få fart på systemet igjen. Tiltaksarrangører har ledig kapasitet og kompetanse til å hjelpe flere i jobb, sier Stien.

Vi har også mottatt meldinger om at innsøking fra Nav enkelte steder har bremset opp.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt