NHO Service og Handel

Innhold

Ringer i Vannet eksporteres til middelhavslandene

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

#205

Anne Hege Strand, forsker ved Fafo.

I noen regioner er opptil 60 prosent av de unge utenfor arbeidslivet. Et grep i møte utfordringen er å lære av Ringer i Vannet-metodikken.

De fire middelhavslandene Hellas, Spania, Italia og Kypros deltar i prosjektet som har fått navnet YouthShare. Prosjektet er satt sammen som et nettverk med 11 samarbeidsorganisasjoner, og ledes av universitetet i Aegean i Hellas. Med seg på laget har de også Fafo-forsker Anne Hege Strand, som er ekspertpartner i prosjektet.

Det ambisiøse prosjektet har som mål å bidra til å finne løsninger for å redusere arbeidsledigheten blant unge i kyst- og øyregioner i middelhavsområdet. De rekrutterer KAM-er etter norsk modell der NEETs (personer som står helt utenfor arbeidslivet) i Hellas, Spania, Italia og Kypros er målgruppen.

Høy arbeidsledighet

- Det er store utfordringer i arbeidsmarkedet hos de landene som er med. Den økonomiske krisen traff disse landene knallhardt, og de har ikke kommet seg fullstendig etterpå. Det er meget høy arbeidsledighet og lav økonomisk vekst. Det er også kjønnsdiskriminering, tradisjonelle kjønnsroller, dårlig infrastruktur, dårlig barnehagestruktur og lignende, forklarer Anne Hege Strand.

Denne uken deltok hun på samlingen for næringslivskontakter (KAM-er) i Arbeid- & Inkluderingsbedriftene, hvor blant annet eksporteringen av Ringer i Vannet sto på programmet.  

YouthShare-prosjektet har valg tå fokusere på kvinner mellom 25 og 29 år og immigranter.

-  For eksempel er 55 prosent av den kvinnelige befolkningen i Hellas mellom 15 år og 29 år ikke i arbeid, ikke i utdanning og heller ikke i opplæring. Det er veldig høye tall. Det er derfor man snakker om "lost generation", sier Strand.

Høye ambisjoner

Prosjektet vil bidra til å styrke opplæring og sosialt entreprenørskap for å få til en bedre arbeidsmarkedsinkludering lokalt av unge i disse samfunnene. I tillegg vil prosjektet teste ut nye typer arbeidssentre for bedre å sikre unge utsatte grupper en mer varig tilknytning til arbeidsmarkedet.

- Man har begynt å kontakte arbeidsgivere lokalt, kartlagt, funnet og identifisert større bedrifter. Nå begynner de å få et nettverk av arbeidsgivere som de kan spille inn NEET-er til. De har også ansatte fire KAM-er, sier hun.

- Målet er at man skal rekruttere og gjennomføre opplæring av 300 NEETs. I tillegg skal man ha 180 NEETs på utveksling. Det er også en ambisjon om at NEET-ene skal læres opp i starte egen bedrift. Det er høye ambisjoner, sier hun.

De er nå i en etablert oppstartsfase, men hun legger ikke skjul på at utfordringene står i kø.

- Nå mangler i NEET-ene. De er vanskelig å finne fordi det finnes ikke noe nettverk der. Man må faktisk ut på gata og finne de. Det kommer til å bli en kjempeutfordring. En annen utfordring er å faktisk få de med. I tillegg er det språkutfordringer, sier hun.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt