Ringer i Vannet pris til Stendi for samfunnsbevisst rekruttering

Publisert

prisvinner

Administrerende direktør Ingvild Kristiansen i Stendi mottar Ringer i Vannet-prisen 2020 fra administrerende direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Stendi har vunnet årets Ringer i Vannet-pris fordi konsernet har utmerket seg ved å særlig ansette personer med redusert arbeidsevne under pandemien.

I år retter prisen oppmerksomhet til NHO-bedrifter som under pandemien har gjort en ekstra samfunnsinnsats ved å ansette personer som har vært på arbeidsmarkedstiltak i en arbeid- og inkluderingsbedrift.

– Da koronaen traff oss var utsiktene at personer som allerede stod utenfor arbeidslivet kunne få et tøft år. Men formidlingsresultatene er oppløftende. Mange bedrifter har også i år brukt Ringer i Vannet som en rekrutteringskanal. Stendi har i særlig grad vist vei ved å ansette 10 personer i løpet av de fem første månedene i pandemien. Stendi viser at dette er mennesker det er verdt å satse på. Det betyr enormt for den enkelte, men også for samunnet, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel. Ringer i Vannet er en metode som er utviklet i NHO og som arbeid- og inkluderingsbedrifter bruker for å få å næringslivet til lå ansette personer med huller i CV-en.

Viktig med realkompetanse

- ­Vi har ansatt gjennom Ringer i Vannet fordi vi tror på en miks av realkompetanse og formalkompetanse. Vi driver med barnevernsinstitusjoner og ulike boformer for psykisk syke og rusmisbrukere. I det arbeidet er det viktig med realkompetanse og relasjonen til våre brukere er veldig viktig. Det har vi fått en god match på gjennom Ringer i Vannet, sier administrerende direktør Ingvild Kristiansen i Stendi.

Helsekrise og en likviditetskrise

Administrerende direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel peker på at nettopp i år med en helsekrise og en likviditetskrise for næringslivet, er det ekstra viktig å ansette personer med redusert arbeidsevne.

- Det viktige med Ringer i Vannet er at det tar arbeidsgivers innfallsvinkel til å få folk i arbeid. Det har vist seg å fungere veldig godt, og da fungerer det også veldig godt for arbeidstaker, sier hun.

Bedrifter som ansetter kandidater fra Ringer i Vannet får ikke bare kompetente medarbeidere, men tar også et stort samfunnsansvar. Samfunnsøkonomisk analyse har dokumentert at den samfunnsøkonomiske gevinsten ved at en person med redusert arbeidsevne kommer i jobb i 10 år, i stedet for uføretrygd er på hele 4,6 millioner kroner.

Arbeid og inkluderingsbransjen har et definert oppdrag på vegne av Nav å bistå at personer med særlig usikre yrkesmessige forutsetninger kommer i jobb. Selv i et år med Korona og et usikkert arbeidsmarked hadde man ved utgangen av september lykkes med å formidle 7500 personer til jobb eller utdanning. Faktisk ligger man an til å tangere fjorårets rekordresultat med over 10.000 personer i jobb.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt