Kartlegger bruk av digitale verktøy

Publisert

grafikk

Fafo skal sammen med Unge funksjonshemmede og Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel kartlegge bruken av digitale verktøy som arbeidsmarkedstiltak under korona-krisen.

Dette støttes med midler fra Stiftelsen Dams Ekstraprogram.
Før koronakrisen var det flere unge med funksjonsnedsettelser som deltok i arbeidstiltak hos ulike arbeids- og inkluderingsbedrifter. Bedriftene har på kort varsel overført alle brukerne til digitale tiltak. Prosjektets mål er å kartlegge erfaringene bedriftene har hatt med å bytte til digitale tiltak og hvorvidt dette har vært vellykket for de som bruker tiltaket.

Forskningsinstituttet Fafo vil gjennomført intervju i juni 2020 med veiledere i arbeids- og inkluderingsbedrifter, samt unge funksjonshemmede,  som har deltatt i digitale tiltak under korona-krisen.

– Bruken av digitale verktøy vil trolig øke, og undersøkelsen vil gi oss kunnskap vi vil ha nytte av også når hverdagen etter hvert igjen normaliseres. Det er derfor viktig for oss å være med på dette forskningsprosjektet, sier spesialrådgiver Jon Qvortrup i NHO Service og Handel.

Fafo vil  sluttføre prosjektet innen årsskiftet.

– Vi har over tid sett at arbeidsledigheten blant unge personer med funksjonsnedsettelse og kronisk sykdom har vært langt høyere enn for andre grupper. Arbeids- og inkluderingsbedrifter er derfor et svært viktig tiltak som hjelper dem med å utvikle kunnskap, ferdigheter og, ikke minst, gir dem en mestringsfølelse. Nå som alt foregår digitalt blir det spennende å se hvor god løsningen er og hva vi kan ta videre for å styrke tilbudet, sier generalsekretær i Unge funksjonshemmede Leif-Ove Hansen.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt