Sammen for livet AS – et unikt tilbud til motiverte straffedømte

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

”Sammen for livet” er en av kandidatene til å vinne prisen som Årets Sosiale Entreprenør. Vårt medlem iFokus i Larvik har vært en viktig del av å utvikle satsingen som hjelper domfelte ut i det ordinære arbeidslivet.

Prisen Årets Sosiale Entreprenør deles ut av Ferd til et selskap som har et særskilt potensial for å løse sosiale utfordringer i samfunnet. Innovative løsninger og drivkraft står i fokus når Årets Sosiale Entreprenør skal kåres i høsten 2021. Vinneren får med seg en gavesjekk på en halv million kroner. 23 selskaper er nominert til prisen Årets Sosiale Entreprenør 2021. Mer om prisen.

Hjelper domfelte ut i det ordinære arbeidslivet

For at en straffedømt skal kunne starte et nytt og bedre liv etter soning, er jobb eller utdanning en av de viktigste faktorene. All forskning og levekårsundersøkelser underbygger dette. Sammen for livet AS hjelper domfelte ut i det ordinære arbeidslivet før de er ferdig sonet, på denne måten unngås glippsonen som kan oppstå etter soningsslutt.

Sammen for livet (SFL) jobber etter en metodikk med fokus på å finne riktig jobb til en person, ikke person til en gitt jobb. Jo nærmere drømmejobben man kommer, jo enklere er det å stå i jobb over tid.

Er en døråpner

SFL opptrer som en døråpner til arbeidslivet, og forklarer og ufarliggjør hull i CVen for en mulig arbeidsgiver - et inkluderende arbeidsliv er både viktig, bærekraftig og berikende. SFL følger opp kandidatene i 3 år, slik at arbeidsgiver skal føle trygghet ved å ansette noen fra SFL, og for å sikre at kandidaten opprettholder motivasjon og kontinuitet. De er koordinator mellom jobbsøker, arbeidsgiver, NAV og kriminalomsorgen, slik at alle byråkratiske prosesser ivaretas og følges opp.

Gode resultater

Resultatene SFL kan vise til er oppsiktsvekkende gode: Pr okt-21 er 85 kandidater registrert i prosjektet. 97% har startet i en jobb, og 72% sto i jobb etter ett år. SFL er registrert i frivillighetsregisteret. Eiere er Treschow-Fritzøe (80%), iFokus (19%) og Jørn Lier Horst (1%).

-iFokus er stolt av å være med på dette – det tilfører oss kunnskap og mulighet til å se på nye måter å jobbe på innen arbeidsinkludering, sier daglig leder i iFokus, Hans-Jørgen Johnsen.

Mer om Sammen for livet

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt