Tidligere rusmisbrukere, uføre, utbrente og psykisk syke får en ny sjanse

Nyhet, Arbeid og inkludering

Publisert

hotell

PS: Hotell (illustrasjonsfoto)

PS: Hotell i Oslo er kjent som et litt annerledes hotell. Her kommer tidligere rusmisbrukere, uføre, utbrente og psykisk syke for en ny sjanse. 4 av 10 kom tilbake i jobb i fjor, skriver E24.

Hotellet ble startet i 2011 av Oslokollega. Begge er medlem av NHO Service og Handel. I 2019 gikk halvparten av deltagerne på PS: Hotell videre til ny jobb eller utdanning. I 2020 var antallet på 40 prosent. Det er 35 kandidater på hotellet til enhver tid. De fleste blir i rundt fire måneder.

– Noen ganger trenger du bare noen til å se deg, sier Tone Johansen til E24. Den 51-år gamle kvinnen sitter på en trebenk foran resepsjonen i Oslos trolig minste hotell, PS: Hotell by Choice. En jevnlig strøm av norske gjester med munnbind sjekker ut, mens hotellfrokosten i underetasjen går stille for seg.

Johansen jobbet som sekretær i shipping i 14 år før hun måtte sykmeldes. Hun var utbrent og orket ikke tanken på å fortsette i bransjen.

– Det var sånn at jeg aldri mer ville jobbe i hele mitt liv, sier hun til E24. I ti år lette hun etter en jobb som kunne passe. Hun jobbet frivillig, reiste, tok mer utdanning og testet ulike bransjer. Men ingenting ga henne energien tilbake.

Rekrutterer ansatte til Choice-kjeden

Etter flere år i nav-systemet fikk Johansen plass som «kandidat» på PS: Hotell. På hotellet ansettes folk som trenger hjelp inn i jobbmarkedet, fra utbrente og yrkesskadede til tidligere rusmisbrukere og eks-kriminelle.

E24 har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt