Fikk hjelp i avgjørende faser av livet

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Det korte vikariatet som fikk snøballen til å rulle, fikk hun gjennom Adecco.

Hun var arbeidsledig på sjuende måned, og hun var desperat. Så fikk Desiree Elisabeth Kåberg (34) et to måneders engasjement i et forlag, og det endret alt. I dag er hun jurist i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet – og definitivt på rett plass.

- Jobbmessig føler jeg virkelig at jeg er der jeg skal være. Jeg jobber med avtaleforvaltning og offentlige anskaffelser i IMDI, og det er både spennende og viktig. For meg teller samfunnsoppdraget til IMDI mye, og jeg kan ikke se at det er noe annet som er riktigere for meg akkurat nå, sier Desiree.

Det korte vikariatet som fikk snøballen til å rulle, fikk hun gjennom Adecco. Det var ikke første gang denne bemanningsvirksomheten var med på å skape endringer i livet hennes.

Støtte i studietiden

-Jeg er fra Alta, men i 2010 dro jeg til Tromsø for å studere. Da tok jeg ganske raskt kontakt med Adecco, fordi jeg trengte å jobbe ved siden av studiene. Siden jeg hadde jobbet som servitør hjemme i Alta, var det naturlig at jeg startet med ulike oppdrag i serveringsbransjen, men etter hvert fikk jeg også andre oppdrag.

Det var veldig gunstig for meg å være tilknyttet en bemanningsvirksomhet under studietiden. Som student varierer hverdagen mye. Du har intense og mindre intense perioder, og da er det en stor fordel å kunne styre hvor mye du skal jobbe ved siden av.

For meg var det særlig viktig i eksamenstiden. Da kunne jeg fokusere på studiene og ta færre oppdrag fra Adecco. Og motsatt i de periodene da det var roligere på universitetet.

Fleksibilitet i hverdagen, men samtidig en mulighet for å jobbe fullt på sommeren og i andre ferier – det var en fin kombinasjon for meg. Og da jeg fikk en sønn, og etter hvert flyttet til Oslo, ble kontakten med Adecco enda viktigere.

Jobbsøkingen skulle vise seg å bli et mareritt

En utfordrende periode

- Jeg fullførte masteren min ved Universitetet i Oslo, og i 2017 var jeg ferdig jurist. Da startet jobbsøkingen, og det skulle vise seg å bli et mareritt. For selv om Oslo har stort arbeidsmarked og mange muligheter, er det samtidig mange om beinet. Jeg søkte og søkte, men fikk ingen jobber, og i denne perioden var det inntektene jeg fikk gjennom bemanningsbyrået som gjorde at økonomien min var på et levelig nivå. Jeg var rett og slett avhengig av å kunne steppe inn på små oppdrag for å få hverdagen til å gå rundt for meg og sønnen min.

Mange av oppdragene jeg tok i denne perioden hadde liten sammenheng med utdannelsen min. Men jeg trengte jobb og tok det jeg fikk, også oppdrag som jeg vel egentlig var overkvalifisert for. I Adecco viste de forståelse for min situasjon. Jeg opplevde at de så meg, og at de lette aktivt etter stillinger jeg kunne passe i – samtidig som jeg søkte selv. I løpet av fire-fem måneder søkte jeg over 60 jobber som jeg ikke fikk, på tross av gode karakterer og fine referanser. Selvfølgelig var det utfordrende!

Endelig kom vendepunktet!

- I desember 2017 fikk jeg tilbud om et to måneders oppdrag i Universitetsforlaget. Selv så jeg ikke helt hva de trengte meg til, men det oppdraget viste seg altså å være nøkkelen. Forlaget var på jakt etter en jurist som også hadde salgserfaring, og det hadde jeg.

Etter én måned ble jeg tilbudt et ettårig engasjement som Account Manager, og et par måneder ut i det engasjementet ble jeg tilbudt en høyere stilling med fast ansettelse. 3,5 fine og lærerike år senere gikk veien videre til Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet.

Slikt kan man jo ikke vite sikkert, men jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag, uten tryggheten og støtten fra Adecco i ryggen.

Viktig å være på vakt

- Jeg vet at det er utfordringer med midlertidige stillinger, men jeg mener at bemanningsbyråer absolutt har en viktig funksjon. De skaper fleksibilitet og åpner opp for muligheter som det ellers ville være vanskelig å finne. Poenget er at alt må gå riktig for seg. Det må for eksempel være en forutsetning at fast ansatte og vikarer blir ivaretatt på lik linje, og da tenker jeg både på lønn og andre arbeidsbetingelser.

I starten – da jeg begynte som vikar i 2010 – fikk jeg lavere lønn enn de som var fast ansatt. Men det har heldigvis endret seg. For meg er lik lønn for likt arbeid en selvfølge. Det er også viktig at bemanningsbyråene følger oss opp og sørger for at vi blir ivaretatt av de arbeidsgiverne de sender oss til. Det opplevde jeg.

Bemanningsbransjen gir nye muligheter

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Her er gode eksempler og viktige erfaringer. Klikk her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt