Mulighetenes marked i Drammen

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

jobbmesse

Bildet er tatt før korona-pademien.

“Speed-date” er ikke akkurat det vi forbinder med NAV. Men når NAV Jobbservice i Drammen inviterer til «Last Thursday», er det nettopp matching det handler om. Møt mannen som har innført et unikt kontaktpunkt mellom arbeidssøkere og bemanningsbedrifter.

Vi inviterer 1000 arbeidsøkere hver gang. Bemanningsbransjen stiller nær fulltallig.

Han heter Finn Øivind Gabrielsen og er utviklingskoordinator for NAV Jobbservice i Drammensregionen. Det var han som tok initiativet til det første «Last Thursday»-arrangementet for seks år siden.

I motsetning til de tradisjonelle jobbmessene, der store deler av næringslivet er representert, er dette en mindre og tettere arena, primært for spesielt inviterte arbeidssøkere og bemanningsbyråer.
Til nå har rundt 10.000 arbeidssøkere stilt opp på denne lukkede jobbmessen – der de får alle bemanningsbyråene i distriktet servert på ett brett. Eksakt hvor mange konkrete jobbtilbud møtene har ført til, kan ikke fagkoordinatoren svare på.
- Men jeg overdriver ikke når jeg påstår at det er noen tusen, sier han. Her er historien:

Måtte ha et alternativ til de store messene

- Da jeg kom hit som markedskontakt for Drammensregionen, lå det i kortene at vi skulle lage en tradisjonell jobbmesse. Men jeg har drevet med rekruttering i snart 25 år, og min erfaring er at disse store jobbmessene med brede målgrupper ikke nødvendigvis gir de beste resultatene. Det er dessuten en krevende øvelse å arrangere dem.
Vi bestemte oss for å lage en mindre messe, bare for arbeidssøkere og bemanningsvirksomheter. Navnet «Last Thursday», valgte vi både fordi vi ville framstå litt «unavsk» og fordi samlingene skjer den siste torsdagen hvert kvartal, altså fire ganger i året.

#205

Finn Øivind Gabrielsen og er utviklingskoordinator for NAV Jobbservice i Drammensregionen

- Det er så moro! I april skulle vi ha arrangert «Last Thursday for 25. gang, men vi måtte avlyse på grunn av koronaen. Det var synd, selvfølgelig, men vi skal i gang igjen så snart det blir mulig. Selv etter mange, mange år med veiledning og rekruttering er det umulig å gå lei. Det er like gøy hver gang du ser at det du driver på med gir resultater: folk får jobb!

Tydelig målgruppe

-Vi inviterer rundt 1000 arbeidssøkere hver gang. Det vil si de som er mest relevante ut fra de ledige jobbene som bemanningsvirksomhetene har meldt inn. Pluss alle nyregistrerte dagpengemottakere i distriktet vårt. Det er frivillig å komme, og i snitt ser vi at omtrent en tredjedel møter opp.
- Bemanningsvirksomhetene, derimot, stiller nesten fulltallig hver gang. Vi inviterer alle som er aktive i Drammensregionen, og det er vanligvis 10-12 som kommer. De kommer både fordi de er på jakt etter kandidater til aktuelle stillinger, og fordi de ønsker å knytte til seg kandidater som kan bli aktuelle for framtidige oppdrag.
- Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger fra begge parter, og det er veldig fint å oppleve at samlingene fungerer.

Bemanningsvirksomhetene er viktige samarbeidspartnere

- Målet for oss i Nav Jobbservice er å få arbeidssøkere ut i jobb, og bemanningsvirksomhetene er viktige samarbeidspartnere for oss. Samarbeidet skjer i ulike former, men primært dreier det seg om «bransjetreff» og rekruttering. Vi synes det er veldig at byråene ser oss som en god samarbeidspartner; en mulighet og ikke en trussel.
Enkelte er skeptiske til bemanningsvirksomhetene, og mye av skepsisen handler om at de ofte formidler midlertidige jobber. Jeg tenker annerledes.
- Sett fra mitt ståsted er det nettopp disse midlertidige jobbene som skaper muligheter for mange. De får en inngang til arbeidslivet som de ellers ikke ville ha fått.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt