Francisco fikk jobb midt i koronatiden

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

mann ved ovn

Francisco Pérez fra Mexico jobber med steinskjæring på Solidtec. Han fikk jobben formidlet gjennom Bemanningsxperten.

En liten produksjonsbedrift har ikke råd til å bomme med ansettelser. Derfor går de til bemanningsselskaper.

Solidtec i Bergen lager benke- og bordplater i stein. Daglig leder Karen Mjelde forteller at Bemanningsxperten har vært en viktig samarbeidspartner.

– Vi trengte ekstra arbeidskraft i produksjonen, og det hastet litt. Det haster egentlig alltid. Da ringte jeg Cathrine, vi tok et møte og så klikket vi veldig fort, både på kjemi og på pakken hun kunne tilby, sier Mjelde.

Det var starten på et stabilt samarbeid.

– Vi har brukt Bemanningsxperten flere ganger, og de skal også hjelpe oss med en ny sak vi holder på med nå. I en produksjonsbedrift er det vansklelig å bare ansette folk. Vi må se om den løsningen vi har tenkt fungerer for oss først. Da må vi leie inn fagfolk, sier Mjelde.

Nytt liv i Norge

Den siste hun har fått inn i produksjonen er Francisco Pérez fra Mexico. Han flyttet til Bergen i år og giftet seg med sin italienske utkårede.

– Min kone er italienere, men har bodd her i syv år. Da vi bestemte oss for å starte et liv sammen, ville vi gjøre det i Norge, sier Pérez.

Vi bestemte oss for å starte et liv sammen i Norge

Vi møter ham i produksjonen, der han holder på å skjære ut en benkeplate til et kjøkken.

– Jeg har ikke jobbet med stein før, men har mye erfaring med maskineri og industriproduksjon. Her er det veldig moderne maskiner og gode kolleger. Det er presisjonsarbeid, og det liker jeg veldig godt, sier han.

Francisco liker jobben og jobben liker Francisco.

– Vi er seks ansatte her, i tillegg til Francisco, som kom fra Bemanningsxperten i sommer. Han har gjort en så bra figur, at jeg tenker det er en fremtid for ham her, sier Mjelde.

Pérez er glad for å ha funnet en jobb som er relevant for ham.

– Det er utfordringer hver eneste dag. Resultatene vi får til ut av stein er nydelige. Det er noe helt spesielt å se noe bli til foran øynene dine, sier han.

Et håndverk

Selv om han jobber med moderne, høyteknologiske maskiner, nøler han ikke med å kalle det håndverk.

– Det er absolutt et håndverk! Jeg har dyktige kolleger, med massevis av kunnskap om stein. Selv har jeg mer erfaring med stål enn stein, men jeg lærer nye ting hver dag, sier han.

Han omtaler veien til å få jobb som god.

– Jeg søkte på Finn og så at Bemanningsxperten lette etter noen til en produksjonsbedrift, så jeg sendte en søknad og CV. De tok kontakt med meg, og nå står vi her, sier han, før han går inn og fyrer opp sirkelsagen igjen.

På kontoret, to etasjer over, sitter Karen Mjelde og er glad for at hun slipper å gjøre hele ansettelsesprosessen selv.

– Det har med både tids- og ressursaspektet å gjøre. Jeg vet hvilken innsats som må til for å finne den rette personen, så den tjenesten kjøper jeg meg, sier hun.

Artikkelen er hentet fra Fanaposten.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt