Jan-Aage (65) fikk fast jobb via Jobzone

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Jan-Aage Rolfsrud flankert av Aud Krotseng daglig leder i Kongsberg Terotech og Bente Kongsgård i Jobzone Kongsberg (tv).

I 2019 ble Jan-Aage Rolfsrud nedbemannet fra selskapet han hadde jobbet i siden 1996. Men i fjor kom Jan-Aage i kontakt med daglig leder Bente Kongsgård i Jobzone Kongsberg, og det skulle vise seg å bli redningen for den arbeidsglade drammenseren. I dag er Jan-Aage Rolfsrud fast ansatt i Kongsberg Terotech og stortrives.

Det er ingen spøk å bli arbeidsløs i Jan-Aages alder. Det fikk Jan-Aage tydelig kjenne på kroppen.
– Da jeg ble nedbemannet fra tidligere arbeidsgiver, prøvde jeg først å søke ny jobb på egenhånd. Jeg fikk enten avslag eller null respons tilbake. Hvem er det som vil ansette en 64 åring i dag, spør Jan-Aage.

Ryddig prosess

Aud Krotseng er daglig leder i Kongsberg Terotech, som driver med totalvedlikehold av produksjonsmaskiner og utstyr. Mange av rollene krever god teknisk kompetanse, samtidig som flere av stillingene er fysisk krevende.

Aud Krotseng, forteller om en ryddig prosess sammen med Jobzone.
– Vi sendte en utlysning til Bente i Jobzone Kongsberg, og fikk tips om noen kandidater med rette kvalifikasjoner. Det var spesielt en som skilte seg ut, og det var Jan-Aage. Selv om hans bakgrunn og egenskaper var midt i blinken for stillingen, var vi litt bekymret for alderen hans. Bente var ivrig på at vi skulle ta en prat med han og gi han en sjanse, og da vi møtte Jan-Aage, ble vi overbevist, forteller Aud.

Alder er ingen hindring

Jan-Aage har i hele sitt yrkesliv vært vant til å bruke beina og hendene, og liker å holde seg i aktivitet.
– Min store hobby er å skru og mekke på motorsykler, forteller Jan-Aage. Hans nye arbeidsgiver har også merket seg på en svært positiv måte at Jan-Aage har et høyt aktivitetsnivå.
– Han er opptatt av å ta vare på helsen sin for å kunne være i jobb, sier Aud Krotseng.
- Jan-Aage er en inspirasjon og et forbilde for andre på sin alder. Han bidrar godt i arbeidsmiljøet, tar initiativ, er omgjengelig og er alltid interessert i lære mer.

Takker Jobzone Kongsberg

Jan-Aage er veldig fornøyd med tilværelsen i Kongsberg Terotech og er sikker på at han i dag fortsatt hadde vært arbeidsledig hvis det ikke var for Jobzone Kongsberg. – Helt siden jeg kom inn i Jobzone følte jeg meg sett og hørt. Bente var svært inkluderende og fulgte meg opp på en eksemplarisk måte. Hvis det ikke var for Jobzone, hadde jeg ikke hatt en jobb å gå til i dag.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt