Gjorde karriere midt i krisa

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Kristine

- Det er faktisk slik at jeg tenker på det hver eneste morgen når jeg står opp. Jeg er så takknemlig og glad for den jobben jeg nå har fått, sier Kristin B Pettersen.

- Jeg er så glad! Så ydmyk og privilegert over at jeg fikk denne jobben nå, midt i en tid hvor arbeidsmarkedet stuper, sier Kristin B Pettersen (34). Les hvordan hun fikk hjelp av Academic Work til å gjøre et karrierehopp.

-Jeg har ingenting galt å si om min gamle arbeidsgiver. Jeg jobbet i The APARTMENTS company som resepsjonssjef i seks år og hadde det bra. Men jeg jobbet i front, med formidling av leiligheter, og jeg hadde i lengre tid ønsket meg en back-office-jobb. Nå jobber jeg som Supply Chain Coordinator & Channel Manager i et legemiddelfirma. Det betyr kort fortalt at jeg jobber med logistikken rundt vareflyten, og for meg er det helt topp.

- Det er faktisk slik at jeg tenker på det hver eneste morgen når jeg står opp. Jeg er så takknemlig og glad, og det vil jeg ha fram. Fordi jeg tenker på alle som sliter med å få jobb i forbindelse med koronaen, er det viktig for meg å si at dette ikke er noe jeg tar for gitt.

- Samtidig tenker jeg at noen gladsaker i alt det vanskelige og triste, kanskje gir håp til andre om at det ordner seg til slutt, bare man fortsetter å stå på og ikke gir opp.

Ser fram til første lønning

- Jeg har en Bachelor i hotelledelse og lang erfaring med service. Har vært både servitør, bartender og restaurantsjef, og hotelledelse tok jeg fordi jeg virkelig ville lære å lede en servicebedrift. Det gjør du best når du vet hvordan det er å jobbe på gulvet, tenker jeg.

- Av ulike grunner gikk jeg over til en bransje som skilte seg noe ut fra hotell- og restaurantdrift. Og i mai, da jeg ble permittert fra den gamle jobben min, var jeg akkurat på vei tilbake fra en mammaperm. Det var min kones tur til å være hjemme med sønnen vår, og jeg var ganske stressa på hvordan jeg skulle forsørge familien.

- Nå får jeg snart min første inntekt siden mars. Det ser jeg virkelig fram til. I disse tider blir det jo til at du tenker på hvor viktig det er å ha en jobb. Og jeg, som på toppen av det hele har fått en jobb som passer meg bedre … Klart jeg må være glad.

Var på jakt en stund

- Fordi jeg hadde hatt følerne ute også før jeg ble permittert, lå CV -en min inne flere steder, blant annet hos Academick Work. De hadde jeg vært i kontakt med før og da opplevde jeg dem som ryddige og flinke.

#205

- Når du har lagt inn CV-en din hos en bemanningsbedrift, kan de sende deg tips om jobber som de formidler, og slik var det med meg.

- Når du har lagt inn CV-en din hos en bemanningsbedrift, kan de sende deg tips om jobber som de formidler, og slik var det med meg. Da Academic Work fikk inn logistikk-jobben, fikk jeg en mail. Jeg leste jobbeskrivelsen og tenkte: -Jess, dette er meg!

Helt fantastisk, egentlig

- Jeg synes det er så bra at det går an å få en jobb i en helt ny bransje. Jeg kunne jo ingenting om legemidler, og i mitt hode er det slik at arbeidsgivere helst vil ha folk med bransjeerfaring. Men her var det tydeligvis noe annet som veide tyngre, og jeg tror kanskje jeg vet hva det var.

- Det ene var at de trengte meg raskt, og som permittert har du bare 14 dagers oppsigelsestid, Det går begge veier – noe som betyr at du som arbeidstaker kan miste jobben din på kort varsel, med all usikkerheten det innebærer. Men det betyr også at du slipper den vanlige oppsigelsestiden på en til tre måneder.

- Det er nesten fælt å si det, med tanke på at de fleste slite med dette på grunn av Covid-19. Men jeg, som var på aktiv jakt etter noe nytt, fikk faktisk en fordel. Det hjalp at jeg kunne stille raskt, men jeg tror ærlig talt ikke at det var hele grunnen.

Grundig prosess

- Jeg var gjennom fire intervjuer, en personlighetstest og en logisk test før jobben var min. Først 1. og 2. gangs intervju hos Academic Work, deretter 1. og 2. intervju hos bedriften. Hele veien var jeg fast på at denne jobben VILLE jeg ha, og det passet jeg også på å få frem. Det er ikke nok å ha de riktige papirene hvis du er lunken og den du eventuelt skal jobbe for er usikker på motivasjonen din.

- Jeg var veldig motivert, og motivasjonen er ikke mindre nå, når jeg er i gang.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt