Flyvertinnen som begynte i barnehage

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

mor med to barn

Koronaen viste flyvertinne Natalie Sanchez-Rignes at hun også kan jobbe med barn på heltid. Her sitter hun sammen med sine egne tvillinger.

- Det hadde aldri slått meg at jeg skulle jobbe i barnehage. Men da jeg ble permittert i jobben min som flyvertinne i Norwegian, var det nettopp en barnehagejobb jeg ble tilbudt. Fantastisk! Jeg trivdes så godt at jeg nå har planer om å utdanne meg innenfor barne- og ungdomsarbeid.

Natalie Sanchez-Ringnes (33) er kabinansatt i Norwegian, og hun elsker jobben sin. Men i mars ble hun permittert, og den første måneden var hun hjemme med tvillingssønnene som da var tre år. Så fikk hun en telefon fra Pedagogisk VikarSentral AS (PVS), som skulle vise seg å få stor betydning.
- Jeg fikk tilbud om å jobbe i en barnehage. Eller rettere sagt; jeg ble invitert til en samtale hos PVS med tanke på en mulig barnehagejobb. Samtalen gikk tydeligvis bra, for etter at jeg hadde gjennomgått en serie med kurs, var jobben min. Det var utrolig fint!

Å forlate Gardermoen den dagen i mars… oi, det var en sorg.

Sorg og usikkerhet

- Jeg har jobbet i Norwegian i 12 år, og jeg har deltatt i en spennende oppbyggingsperiode. Å forlate Gardermoen den dagen i mars… oi, det var en sorg. Og i tillegg til å være lei meg, ble jeg veldig redd. Hva kunne skje? Ville jeg komme tilbake i jobb? Vi hadde kjøpt hus, og jeg følte at vi var der vi skulle være – vi stod trygt. Men så raste alt i den bransjen jeg hadde satset på. Min eneste formelle utdannelse er jo et fagbrev i reiseliv, og plutselig virket det som om det ikke var noe verdt.
- Den første tiden greide jeg å holde usikkerheten unna, fordi jeg hadde to små barn å konsentrere meg om. Det var fint å få være sammen med dem, men bekymringen lå der, og jeg ble veldig glad da jeg fikk telefonen fra bemanningsbyrået.

Forbausende mye var kjent

- Jeg har aldri jobbet med barn, men det viste seg at jeg likte det kjempegodt. Og forskjellen mellom å jobbe i en flykabin og i en barnehage er faktisk ikke så stor som en skulle tro. Jeg oppdaget fort at mye av erfaringen jeg hadde fra å jobbe med store mennesker også kunne brukes når jeg jobbet med de små. Det er sikkert en av grunnene til at PVS, Norwegian og UNICEF samarbeider om å rekruttere permitterte kabinansatte til barnehagejobber.
For meg var dette det beste som kunne skje. Fra å gå hjemme og lure på hva jeg kunne brukes til, følte jeg meg plutselig ønsket. Jeg ble så godt mottatt.

Mye å bidra med

- Hva jeg har å bidra med i en barnehage? Det viste seg å være ganske mye. Jeg er sikkerhetsklarert, og jeg har hele førstehjelpsbiten på plass. Jeg er dessuten trenet i å bevare roen og jobbe under press. Men det viktigste – sånn til daglig – er nok at årene i kabinen har gjort meg god til å observere.
- Vi må hele tiden lese kroppsspråk. Vi skanner personer og situasjoner, og det må du i en barnehage også. Jeg fikk hyggelige tilbakemeldinger på at jeg så barna, og det er klart at det kjentes godt.

En ny plan B

- I juli var jeg tilbake i kabinen, og jeg ønsker å fortsette å fly – det er min plan A, for å si det slik. Men disse månedene har vist hvor usikker reiselivsbransjen er. Jeg har skjønt at jeg trenger en plan B, og den skal jeg nå i gang med.
- Jeg jobber i Norwegian i 80 prosents stilling, men jeg har fortsatt kontakt med PVS, slik at jeg kan jobbe litt i barnehage ved siden av. Tanken er at jeg skal søke studieplass til neste år, slik at jeg kvalifiserer meg for å jobbe med barn og unge.
- Jeg vet at mange mener det er slitsomt å jobbe med barn, og det stemmer selvfølgelig. Det er generelt slitsomt å jobbe med mennesker. Men det er det jeg vil, og coronaen har vist meg at jeg både kan jobbe med store og små. Det kjennes trygt.

#205

- Hva jeg har å bidra med i en barnehage? Det viste seg å være ganske mye. Jeg er sikkerhetsklarert, og jeg har hele førstehjelpsbiten på plass. Jeg er dessuten trenet i å bevare roen og jobbe under press. Men det viktigste – sånn til daglig – er nok at årene i kabinen har gjort meg god til å observere.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt