Det var krise. Likevel fikk Øystein jobb

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Øystein Nordeide

-Inntil den faste drømmejobben er i boks, er det fint å jobbe på kortere kontrakter. Man får mye erfaring av å ha ulike arbeidsoppgaver og jobbe på ulike steder, sier Øystein Nordeide.

Først trengte han ha ny jobb fordi han ville flytte. Så kom koronaen. Det er blitt mange jobbskifter for Øystein Nordeide (29). Men selv i vanskelige tider har han raskt funnet noe nytt, når et vikariat eller en kontrakt har tatt slutt. Bemanningsvirksomhetene har vært gode å ha med på veien.

- Det startet med at jeg bestemte meg til å flytte fra Haugalandet til Stavanger. Da trengte jeg en ny jobb. Det gikk ganske smertefritt, egentlig, for jeg ble kontakter av Hytech angående en jobb som innkjøps- og logestikkansvarlig på Sola. De kontaktet meg sikkert fordi jeg hadde opprettet en profil der i forbindelse med en tidligere jobbjakt.

- Hytech personell har spesialisert seg på å rekruttere folk inn i olje- og gassindustrien, og det er jo akkurat det som er området mitt. Jeg har utdannelse innenfor mekanisk og industriell produksjon, og da er det jo smart å ha kontakt med et rekrutteringsbyrå som har gode kontakter i fagfeltet.

Fra kontrakt til fast ansettelse – så kom koronaen

- Jeg fikk jobben på Sola, men det dreide seg om en midlertidig kontrakt. Så da jeg fikk tilbud om fast jobb i Stavanger, sa jeg ja til det.

- Dette var en jobb jeg skaffet meg på egenhånd, og jeg var der fra januar til april. Da ble jeg permittert på grunn av koronaen, og det var selvfølgelig kjedelig. Men jeg er en type som reagerer kjapt, så jeg startet jakten på ny jobb med en gang.

- Det viste seg å være lurt, for det gikk ikke så veldig lang tid før firmaet jeg var permittert fra sendte oppsigelsen. Da var det jo greit at jeg allerede var i gang med å finne noe nytt. Også denne gangen gikk det ganske raskt.

- Via Hytech fikk jeg et vikariat som logistikk-koordinator hos Gasum, som er et ledende, nordisk energiselskap. Det var en fin jobb, og den opprinnelige kontrakten ble forlenget. Men målet har hele tiden vært å få fast jobb, helst innenfor off-shore.

Må stå på selv

- Inntil den faste drømmejobben er i boks, er det fint å jobbe på kortere kontrakter. Man får mye erfaring av å ha ulike arbeidsoppgaver og jobbe på ulike steder.

- Jeg synes jeg har lært mye. Det er spennende å sjekke ulike stillingsbeskrivelser, søke og ordne, og jeg blir ikke stresset av å ha mange søknadsprosesser i gang samtidig. Tvert imot. Jeg er en type som kjører på. Det betyr blant annet at jeg har kontakt med ulike virksomheter som driver med bemanning. De følger opp og sender meg aktuelle stillinger.

- Men til syvende og sist er det jeg som skal ha jobb. Jeg må stå på selv. Det må du jo, om du skal lykkes. Og det hjelper selvfølgelig både på motivasjonen og selvtilliten at jobbskiftene hittil har gått så greit – midt i den krisa vi er oppe i.

Muligheter for off-shore

Nå er jeg på vei over i en ny jobb igjen. Engasjementet hos Gasum går ut, og da går jeg rett over i en jobb som materialkoordinator hos Wood Group, og denne gang er jeg leid inn via konsulentselskapet Dovre Group.
Det er et vikariat dette også. Men Wood Group er et oljeselskap, og det er et mål for meg å få den erfaringen. Jeg har dessuten fått signaler om at det kan være muligheter for fast ansettelse. Da er det bare å satse!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt