Brukte vikarbyrå for å utforske mulighetene sine

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

– Her på legevaktsentralen i Oslo får jeg brukt faget fra a til å. Du vet aldri hva som kommer i neste telefon, sier sykepleier Solveig Zerener om jobben hun vil ha til hun blir pensjonist. (Foto: Marit Fonn)

Etter 15 år i samme jobb, kjente hun at det var tid for å finne på noe annet. -Jeg ville prøve nye sider av sykepleieryrket før jeg pensjonerte meg, forteller Solveig Zerener (58). Hun sa opp jobben som leder ved gastrokirurgisk avdeling på Ullevål sykehus, kontaktet et vikarbyrå – og siden har hun ikke sett seg tilbake.

- Vi sykepleiere har så ufattelig mange muligheter, og jeg var kommet til et punkt i livet hvor jeg ville utforske disse mulighetene. Det handlet ikke om at jeg mistrivdes i jobben, og jeg hadde ingen planer om å forlate sykepleieryrket. Men pensjonisttilværelsen nærmet seg, og jeg hadde rett og slett lyst til å prøve noe nytt før jeg forlot arbeidslivet.

- Jeg tror det er ganske mange som tenker slik når de kommer opp i årene og har vært lenge på samme sted. For min del hadde jeg fundert fram og tilbake i flere år, men det var først i 2020, da jeg måtte i karantene på grunn av pandemien, at jeg virkelig fikk tid til å tenke meg skikkelig om. Pandemien har ført til at veldig mye er i endring, og for meg ble det nå eller aldri. Jeg sa opp jobben min.

Visste jeg ville få jobb

- Ja, jeg sa opp uten å ha noe annet å gå til, men jeg tenkte ikke at det var noen risk å ta. Som sykepleier får du alltid en jobb, og jeg var nysgjerrig etter å finne ut hva som fantes der ute. Derfor tok jeg kontakt med flere bemanningsbyråer, og jeg endte opp hos Vacant Helse AS – som tilbød meg den jobben jeg har nå. Den skal jeg fortelle mer om, men før jeg går videre, må jeg si noe om vikarbyråer:

For folk i min situasjon er vikarbyrå en fantastisk «stepping stone»

- Jeg er veldig for at helsevesenet – og alle andre bransjer for den saks skyld – skal tilby faste stillinger. Det er ikke OK at stadig flere arbeidsgivere, spesielt i det private, ser ut til å foretrekke midlertidige ansettelser, og sett i det perspektivet kan man bli skeptisk til vikarbyråene. Men jeg vet samtidig at verken helsevesenet eller andre bransjer greier seg uten, og for folk i min situasjon er et vikarbyrå en fantastisk «stepping stone».

Hadde aldri søkt på en fast jobb

- Noen jakter etter muligheter for å komme ut i arbeidslivet. Andre er som meg, de jakter etter en forandring i livet. Uansett hvilken grunn du har, så handler det om å krysse en elv, og da må du som regel hoppe fra sten til sten før du kommer velberget over på den andre siden.

Det er det som er så fint med vikarbyråer. Du binder deg ikke til ett valg, men kan prøve ulike muligheter for å finne ut hva som er riktig for deg. Det er mer usikkert enn en fast jobb selvfølgelig, og du må være åpen for å hive deg ut i noe du ikke har prøvd før. Men nettopp fordi du ikke gifter deg med de jobbene du prøver deg på, blir det ikke så skummelt å prøve.

Selv visste jeg hva jeg gikk til, fordi jeg hadde jobbet en tid for Norsk Personal før jeg gikk i gang med sykepleierutdanningen. Den gang syntes jeg det var veldig morsomt å hoppe fra oppdrag til oppdrag, og da jeg sa opp jobben min i 2020 var tanken at jeg skulle teste litt forskjellig. Det var jo nettopp derfor jeg kontaktet er bemanningsbyrå, framfor å søke på faste jobber.

Klaff på første forsøk

- Da jeg kom til Vacant, fikk jeg tilbud om et vikariat som telefonoperatør ved Oslo Legevakt. Det innebar at jeg skulle sitte vakt ved telefonsentralen, og på bakgrunn av samtalene skulle jeg vurdere behov for hastegrad og helsehjelp.

Dette var noe helt annet enn jeg noen gang hadde gjort, og jeg hadde ikke så stor tro på at jeg skulle beherske en slik jobb. Men de som ansatte meg hadde ingen betenkeligheter. I bemanningsbyrået var de klar over hvilken kompetanse jeg satt inne med som moden sykepleier. Og de mente tydeligvis at jeg hadde de egenskapene som skulle til for å utnytte fagligheten min i en slik telefonbasert jobb.

De har erfaring i å se bak alder og andre faktorer

Det er noe av det fine med vikarbyråene. Der har de erfaring i å se bak alder og andre faktorer som det er lett for arbeidsgivere å henge seg opp i. De har et blikk for hvem som egner seg til hva, og i mitt tilfelle skulle det vise seg at det klaffet hundre prosent.

Jeg trivdes på telefonsentralen fra første stund. Dette handler virkelig om faget mitt, og jeg lærer noe nytt hver eneste dag. Så selv om jeg egentlig hadde planlagt å hoppe litt fra sted til sted, var jeg ikke i tvil. Da jeg fikk tilbud om fast jobb etter noen måneders vikariat, sa jeg ja takk!

Se også:
Dette gjorde sykepleier Solveig (58) for å bli værende i yrket

Bemanningsbransjen gir nye muligheter

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Her er gode eksempler og viktige erfaringer. Klikk her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt