- Jeg har begynt å like renhold veldig godt

Fikk jobb under korona

- Da Koronaen kom jobbet jeg hovedsakelig på Quality. Brått fikk jeg altfor lite å gjøre. Bare et oppdrag nå og da, Slik kan jeg ikke ha det.

Sri Rejeki Magdalena (45) jobbet på Mastemyr Quality Hotell, og som så mange andre i reiselivsbransjen ble hun permittert da koronakrisen slo til. Nå gjør hun rent på skoler, barnehager og kontorer – og hun takker Adecco for hver dag hun er i jobb.

- Jeg VIL jobbe! Om jeg så må stå opp klokken 04 om natten for å rekke fram til jobben i tide, så vil jeg heller det enn å gå uten arbeid. Jeg kan rett og slett ikke tenke meg å gå hjemme.

- Derfor ble jeg veldig fortvilet da jeg ble permittert fra jobben jeg hadde på Mastemyr. Men så fikk jeg muligheten til å jobbe for Adecco, og nå har jeg gode dager. Selv om de kan bli ganske lange.

- Jeg bor i Kråkstad, noen mil sør for Oslo, men jeg jobber på mange ulike steder. For eksempel på Grorud og Stovner, som er nye og spennende steder for meg. Innimellom jobber jeg lenger unna også, og siden jeg går på norsk-kurs på ettermiddagene, kan det bli temmelig slitsomt. Men jeg er en aktiv person, og jeg trives med å være på ulike steder.

Jobbet med nordmenn på Bali

- Som du ser av navnet mitt, er jeg ikke norsk. Jeg er fra Indonesia. Fra Bali, der jeg jobbet for Gateway Collage. Det er de som arrangerer studieopphold for norske ungdommer, og jeg jobbet på klinikken de har der.

Hva jeg jobbet med? Jeg sørget for at vi fikk riktige opplysninger, tok meg av studenter som var engstelige og lei seg … Mye forskjellig, egentlig, både praktisk arbeid og menneskelig omsorg. Det likte jeg godt.

Det var gjennom jobben jeg traff mannen min, som var foreleser og leder av Gateway Bali. Han er norsk, og han var i Norge i perioder hvert år, blant annet for å hente ned nye studentkull fra Norge. I 2014 flyttet han tilbake for godt, og jeg flyttet hit i januar 2018.

Satset på renhold

- På Bali hadde jeg ulike jobber. Jeg jobbet blant annet på en café, der jeg laget og serverte indonesisk mat. Men da jeg kom til Norge, ble det renholdbransjen jeg satset på.

- Jeg jobbet både i bedrifter og hjemme hos folk, gjennom Magdalenas Enklere Hverdag og Plusstid Home. Men da Koronaen kom jobbet jeg hovedsakelig på Quality, og da det ble slutt fikk jeg altfor lite å gjøre. Bare et oppdrag nå og da, og slik kan jeg ikke ha det.

#205

Nå har jeg kortere og lengre oppdrag på ulike steder. Jeg har stort sett full uke. Jeg trives med variasjonene.

- Jeg vil jobbe hver dag, og gjennom Adecco har jeg fått den hjelpen jeg trenger. Nå har jeg kortere og lengre oppdrag på ulike steder, men jeg har stort sett full uke, og jeg trives med variasjonene.

En viktig ekstrabonus

- Fordi jeg jobber på ulike steder, møter jeg mange flere ulike mennesker enn jeg gjorde før. Det synes jeg er gøy. Og så er det selvfølgelig hyggelig når jeg får gode tilbakemeldinger. For eksempel når jeg blir bedt om å komme tilbake til et sted jeg har jobbet før, eller når et oppdrag forlenges, fordi oppdragsgiveren er fornøyd. Klart at det er fint.

- Og dessuten … Selv om jeg går på kurs og jobber for å lære språket, er jeg altfor dårlig i norsk. Men når jeg arbeider på så mange ulike steder, og snakker med så mange ulike mennesker, får jeg massevis av trening.

- Jeg har et arbeid jeg trives med og får norsktrening på kjøpet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt