Slik solgte jeg meg inn til selgerjobben

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Teamwork

- Å få jobbe med å selge spabad framstod som en drømmejobb for meg, sier William Christensen.

I annonsen stod det «krav om god erfaring med kapitalsalg». Han var student og jobbet i hjemmetjenesten. Likevel fikk William Christensen (21) jobben han ønsket seg. Med god hjelp fra Jobzone, som sørget for at han kom til intervju.

#205

-Jeg studerer økonomi ved Høgskulen på Vestlandet, og jeg var på jakt etter en jobb ved siden av studiene, forteller William Christensen.

- Jeg studerer økonomi ved Høgskulen på Vestlandet, og jeg var på jakt etter en jobb ved siden av studiene. Vel, egentlig hadde jeg allerede en jobb. Jeg hadde tatt vakter som assistent i hjemmetjenesten en stund, og det ville jeg gjerne fortsette med. Men jeg fikk for få vakter.
- I mai så jeg en annonse som interesserte meg veldig. Jacuzzi Norge, som ligger her i Bergen, var på jakt etter en selger. Et spa fra Jacuzzi® koster en del, så i annonsen kom det fram at de ønsket seg en person med erfaring fra kapitalsalg, og det har jo ikke jeg.
- Men jeg har hatt mange ulike jobber, og jeg kan blant annet vise til gode resultater fra telefonsalg. Jeg har dessuten svært god erfaring med bruk av spabad.

Veldig interessert

- Vi har en swimspa hjemme, og det bruker jeg veldig mye. Jeg synes alt med utendørs massasjebad er gøy – og da mener jeg ikke bare at jeg liker å bruke dem. Jeg er opptatt av hvordan de fungerer, det tekniske. Å få jobbe med å selge spabad fra Jacuzzi® framstod som en drømmejobb for meg, og jeg tenkte at det ikke kunne skade å prøve seg.
- Jeg sendte inn en søknad, og jeg tror det var en fordel for meg at Jacuzzi Norge hadde valgt å bruke Jobzone til å selektere kandidatene.

Tester og arbeidsprøver

- I utgangspunktet hadde jeg jo ikke det som annonsen spurte etter, men jeg var tydeligvis interessant nok til at Jobzone innkalte meg til intervju. I tillegg til å vise attester og dokumenterte resultater fra tidligere arbeidsgivere, fikk jeg vist meg fram som person.
- Jeg tror det var lett for dem å skjønne hva slags type jeg er, og heldigvis anbefalte Jobzone meg videre. Det var ikke det samme som at jobben var min, men jeg fikk anledning til å vise meg fram. Det hadde nok ikke skjedd, dersom han som ble arbeidsgiveren min hadde tatt sorteringsarbeidet selv.

- Men nå brukte jeg den sjansen jeg fikk, Og etter flere samtaler, tester og arbeidsprøver fikk jeg begynne i jobben.
- Hva jeg gjør? Jeg er fremdeles under opplæring, men jeg er kundekontakt og bistår der det er behov. Jeg selger, bestiller hos leverandør og er bindeleddet som sørger for frakt og levering av mine egne salg. Jeg bruker også mye tid på å følge opp kunder for å høre hvordan det går etter at spaet er levert. Det er mange ulike oppgaver, og det liker jeg godt.

Fint å kombinere med studier

- Jeg likte godt å jobbe i hjemmetjenesten, og jeg kommer fortsatt til å ta noen vakter der. Men hovedjobben min nå, ved siden av studiene, handler om Jacuzzier.
Det er en glimrende kombinasjon.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt