Yakob fikk drømmejobben gjennom Manpower

Publisert

Yakob Gebremikael kom til Norge fra Eritrea i 2010. Han fikk fagbrev, lærte norsk og fikk jobb hos Ulefos Esco i Kongsberg.

– Jeg trives kjempegodt hos Esco! Det er en slik jobb jeg har drømt om, sier Yakob Gebremikael. Yakob kom til Norge fra Eritrea i 2010, og begynte på grunnskoleutdanningen for voksne. Han hadde erfaring som sveiser. I tillegg til å lære norsk ønsket han å ta fagbrev for å kvalifisere til å jobbe som CNC-operatør.

– Etter at jeg var ferdig med fagbrevet, ringte kontaktpersonen min i Manpower meg og sa at hun hadde funnet stillingen hos Ulefos Esco. Jeg takket ja med en gang. Jeg er veldig fornøyd med hjelpen jeg har fått hos Manpower i Kongsberg.

Hadde et mål

Yakob kom først i kontakt med Manpower da han fremdeles gikk på skole. Da var han på utkikk etter en sommerjobb eller deltidsjobb. Han kom over en stilling som CNC-operatør, og registrerte seg på nettsidene til Manpower.

– Kort tid etter tok Kristin Henriksen i Manpower kontakt. Jeg fikk jobbe litt hos Kongsberg Automotive om ettermiddagene, etter skolen. Siden har jeg hatt kontakt med Kristin, sier Yakob.

Da fagbrevet var i boks, kom han raskt ut i relevant jobb. Han forteller at tålmodighet og innsats har vært viktig de siste årene.

– For å få jobb i Norge er det veldig viktig å ha utdannelse. Jeg måtte være tålmodig og klare meg med lav inntekt i årene jeg gikk på skole. Men jeg hadde et mål jeg skulle nå. Og da jeg var ferdig utdannet kom jobben fort, sier Yakob, og legger til:

– Jeg er veldig stolt av jobben jeg gjør, og at jeg får gode tilbakemeldinger.

Bemanningsbransjen gir nye muligheter

Over 80.000 mennesker får hvert år jobb gjennom bemanningsbransjen. Her er gode eksempler og viktige erfaringer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt