NHO Service og Handel

Innhold

-Jeg nektet å gi opp

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

#205

Frustrasjon ble snudd til glede for Åselill Sønnevik (57). (Foto Tora Herud/Seniorpolitikk.no)

- Jeg nekter å tro at jeg bor i et land som ikke har bruk for meg når jeg nå er 57 år, sa Åselill Sønnevik på forsommeren i år. Den store forløsningen kom gjennom et bemanningsbyrå i høst.

Saken er først publisert av seniorpolitikk.no

Om bemanningsbransjen

40 % av de som får jobb i bemanningsbedrift kommer fra arbeidsledighet. 20% er studenter. Mer enn 85.000 personer får jobb i organiserte bemanningsbedrifter. Tar man med ikke-organiserte bedrifter er tallet ca 100.000. Av disse var 57% menn. 62% var under 34 år. 6% var eldre enn 55 år. Statistikken er fra NHO Service i 2016.

Mer her

Hun var økonomi- og administrativt ansvarlig i et selskap i reiselivsbransjen fram til februar i år. Da ble flere funksjoner, blant annet hennes, sentralisert, og jobben forsvant. Den hadde hun hatt siden januar 2015, da søkte hun bare to stillinger og kom til intervju på begge.

- Da fikk jeg høre at alderen min var et pluss, sier hun.

Sønnevik er utdannet førskolelærer og har i tillegg et år småskolepedagogikk, senere har hun studert bedriftsøkonomi på BI.

Veien videre til ny jobb

Hos siste arbeidsgiver sto hun fritt til å søke ledige stillinger i arbeidstiden de fire månedene som gjensto fram til februar, så lenge arbeidsoppgavene også ble gjort. 

- Jeg beholdt tidligere leder som referanse og fikk en god attest, sier hun.

 Da vi møttes i juni, søkte hun ledige jobber.

- Jeg søkte en jobb på en høgskole og ble innkalt som en av fire blant over 100 søkere, der fikk jeg også høre at alderen min var et pluss. Det er en positiv erfaring, selv om jeg ikke fikk jobben, sier Åselill Sønnevik. Senere har hun vært på flere intervjuer.

Jobbsøkerens hverdag

- Nav krever at jeg må gjøre en handling på jobbloggen på nettet daglig. Bare 40 prosent av ledige stillinger blir annonsert, så Nav er opptatt av at ledige tar andre kontakter. Jeg har opprettet konto på LinkedIn, og så tenker jeg at jeg skal følge litt bedre med på bedrifter jeg kan tenke meg å jobbe i. Alt dette tar faktisk en del tid, jobbsøking er nesten «full jobb» hvis du skal skrive gode søknader og stille forberedt på intervjuer, sier hun.

- Har du vurdert å starte noe eget?

- Ja, men jeg har ikke gjort det. Jeg er ikke autorisert regnskapsfører, og det jeg liker best er administrasjon og regnskap. Forrige gang jeg måtte bytte jobb, vurderte jeg å begynne med noe helt nytt, men ikke denne gangen. Det gjelder å være tro mot seg selv og følge hjertet, sier hun.

Ny jobb etter et halvt år

Vi er kommet til de første dagene av september og jeg ringer Åselill Sønnevik for å høre hvordan det går.

- Etter ferien sa jeg til meg selv at innen september har jeg jobb. Og så begynte jeg i jobb her i Nemko 1. september og jobber med lønn og regnskap, og det er masse nytt å lære. Det er dessuten et firma med 106 ansatte og jeg har tidligere bare jobbet i firmaer med mindre enn 20 ansatte, så dette blir spennende. Stillingen ble utlyst gjennom et bemanningsbyrå, så jeg tok først kontakt med dem. De fattet interesse og ba meg komme på intervju noen dager etter. En uke senere var jeg på intervju med Nemko, sier Åselill Sønnevik. Stillingen som lønningskonsulent er et årsvikariat.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!