Flere midlertidige fortrenger ikke fast ansatte

Publisert

#205

Adm dir Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service.

Liberaliseringen av lovverket rundt midlertidig ansatte har positiv effekt for ungdom som har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet, viser ny rapport.

Se rapporten her (pdf).

SNF (Samfunns- og næringslivsforskning) har på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt virksomhetenes bruk av ulike tilknytningsformer for arbeid.

I rapportens sammendrag står det:

"Våre funn indikerer at 10 prosent av virksomhetene benyttet flere midlertidige ansatte i 2016 pga. lovendringen i juli 2015. Dette ser ut til i størst grad å «treffe» ungdommer med problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet."

6 prosent av virksomhetene hadde, da SNF undersøkte dette i mai 2016, ansatt flere i midlertidige stillinger enn de gjorde tidligere. Andelen var størst blant de største virksomhetene. Utover disse svarte 4 prosent av utvalget at de ville ansette flere midlertidig i løpet av 2016.

- Det er kort tid siden myndighetene liberaliserte lovverket for midlertidige ansettelser og det er derfor for tidlig å trekke bastante konklusjoner, men det er ingen grunn til å fjerne bestemmelsen, sier adm dir Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service.

Hun viser til at SNF peker også på at man må være forsiktige med å trekke endelige konklusjoner.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt