Mot bedre tider?

statistikk

I 1. kvartal 2017 økte antall solgte timer i bemanningsbransjen med 2,2%. At bransjen igjen har vekst er et bevis på at norsk økonomi nå er i bedring etter en krevende tid med utfordringer i oljebransjen.

Bemanningsbransjen som dekker arbeidslivets midlertidige behov er et barometer på utviklingen i norsk økonomi. Når arbeidsmarkedet nå er i bedring vil det synes på aktiviteten i bemanningsbedriftene. Derfor er det ikke uventet at markedet for bransjen fra 4. kvartal 2016 har vokst. Likevel er det verdt å merke seg at den lange perioden med nedgang fra 2013 har svekket bransjen med ca. 15%. Det er derfor på de fleste områder en stund til vi er tilbake på tidligere aktivitetsnivå.

I 1. kvartal økte bemanningsbransjens aktivitet med 2,2%. Dette er justerte tall hvor man har tatt hensyn til at påsken i år kom i 2. kvartal. Effekten av dette er 6,6%. På Sør- og Vestlandet som har vært preget av oljenedturen går det nå i riktig retning med en vekst på 1- og 3%.

I 1. kvartal var det bare nedgang i forhold til året før i tre fylker. I resten var det vekst. Særlig positivt er det å se at solgte timer i Rogaland vokste med mer enn 10%.  Andel innleie i Norge av totalt antall årsverk er nå på 1,1%. Dette er marginalt høyere enn i 1. kvartal i 2016. Samtidig er det verdt å merke seg at dette nivået har ligget ganske flatt siden 2006. Det høyeste vi har sett i 1. kvartal i den perioden er 1,2% og det laveste er 0,9%.

Mange opplever fortsatt et krevende marked. På 6 av 13 områder er det nedgang i forhold til samme kvartal året før. Det er verdt å merke seg kraftig nedgang i yrkesområdene lager og logistikk samt kontor og administrasjon. Samtidig er utviklingen positiv innen bygg, oppvekst og utdanning og IT.

 Last med Bemanningsbarometeret her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!