Useriøst og generaliserende fra Rødt

#205

Even Hagelien.

Fagsjef Even Hagelien forsvarer bemanningsbransjen mot et angrep fra Rødt i Bergensavisen i dag.

Innlegget er som følger
Jeanette Syversen, fra Rødt, skriver i et innlegg i Bergensavisen (19.09) at det er på tide å forby bemanningsbyråene. Innlegget er skjemmet av lettvintheter og generaliseringer.

Clockwork bemanning AS utsettes for krenkende beskyldninger, som vi ikke kjenner oss igjen i. Ja, bedriften tapte en sak i tingretten fordi de hadde praktisert en kontrakt feil. Kontrakten i seg selv var ikke ulovlig og så vidt vi vet er problemet, som var grunnlaget for dommen, ryddet opp i. Det er dermed ikke noe grunnlag for å omtale Clockwork Bemanning AS som useriøs, slik Syversen gjør.

En annen sak som omtales i innlegget er Propuro som sendte brev til medarbeidere og oppfordret til utmeldelse fra fagforening. NHO Service har både i media og overfor bedriften gitt klart uttrykk for at deres fremgangsmåte er i strid med arbeidslivets spilleregler og dermed uakseptabel. Vi legger til grunn at dette vil bli ryddet opp i.

Syversen omtaler ansatte i bemanningsbransjen som underbetalte og utnyttete. Som representant for norske bemanningsbedrifter kjenner vi i NHO Service oss overhodet ikke igjen i denne karakteristikken. Likebehandlingsprinsippet, som ble tatt inn i arbeidsmiljøloven i 2013, praktiseres i hele bransjen. Det innebærer at de ansatte har rett til samme lønn og arbeidsvilkår som om de hadde vært ansatt hos innleiebedriften. Det er ingen dokumentasjon på at bemanningsbedrifter ikke følger dette opp. Utfordringen er større blant underleverandører som ikke er bemanningsbedrifter ettersom de ikke er regulert på samme måte. Ansatte i Clockwork og Propuro er verken underbetalte, utnyttete eller trakasserte.

NHO Service har etablert en obligatorisk kvalitetsordning for sine medlemmer i bemanningsbransjen hvor man må underlegge seg ekstern revisjon av kontrakter, HMS-rutiner og praksis, lønnsutbetaling, sykepenger og oppfølgning av langtidssykemeldte, arbeidstid og stillingsvern. Ordningen heter Revidert Arbeidsgiver. Dette er ikke en fullstendig gjennomgang av alt som kan tenkes å oppstå i en bedrift, men gir en solid pekepinn på ryddighet. Vi oppfordrer innkjøpere av bemanningstjenester til å etterspørre kvalitetsmerket Revidert Arbeidsgiver. Les mer om Revidert Arbeidsgiver på www.revidertarbeidsgiver.no.

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!