- Seriøse bemanningsbedrifter har en viktig rolle i arbeidslivet

#205

GOD DEBATT: Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel, berømmer Veidekke for at det allerede i starten av arrangementet ble slått fast at det kun er en prosent av årsverkene i Norge som ytes gjennom bemanningsbransjen.

Har innleie en plass i et seriøst arbeidsliv? Det var det sentrale spørsmålet under Veidekke sitt arrangement på Arendalsuka tirsdag. Og svaret til NHO Service og Handel-sjef, Anne-Cecilie Kaltenborn, var klart og tydelig.

- Har innleie en plass i et seriøst arbeidsliv? Svaret på det er ja. Seriøse bemanningsbedrifter har en viktig plass i et seriøst arbeidsliv. Men den plassen er ikke så stor som debatten de siste årene har gitt inntrykk av, sier Kaltenborn og utdypet at kun en prosent av årsverkene i Norge ytes gjennom bemanningsbransjen.

- Sier noe om omfanget

Kaltenborn var på arrangementet en del av en politisk debatt som besto av Arild Grande fra Arbeiderpartiet, Heidi Nordby Lunde fra Høyre, Jørn Eggum fra Fellesforbundet og Dag Andresen, fra Veidekke og styreleder i Byggenæringens Landsforening (BNL).

- Jeg syns det var en veldig bra debatt i dag. Det var bra at de i begynnelsen slo fast at fast ansettelse er det normale i Norge, og at innleie kun utgjør en prosent av årsverkene. Slik har det vært i veldig mange år. Det sier noe om omfanget av innleie i Norge, sier Kaltenborn.

Oppfordring

Blant temaene som ble tatt opp under debatten var de nye reglene for innleie som Stortinget vedtok i vår. Dette vil først og fremst ramme personer som allerede har problemer med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, fordi bransjen nå må være mer forsiktig med hvem de gir en sjanse.

- For bemanningsbransjen, som både bygg og anlegg og industri er helt avhengig av, så leverer de fleksibilitet. Når de nå får litt mindre fleksibilitet kan det blir mer krevende å levere det som er deres spesialitet. Det kan også bli mer krevende for bransjen å være veien inn i arbeidslivet for personer de ikke er sikre på at de får oppdrag til. Det kom tydelig fram i dag. Og jeg oppfordret både bygg- og anleggsbransjen og industri til å bruke sin forbrukermakt til å  bruke seriøse bemanningsbyråer og til å leie inn med så lang forutsigbarhet som mulig, sier Kaltenborn.

Se video fra arrangementet: 

Denne videoen kan ikke vises her. Trykk på lenken under for å åpne video på eksternt nettsted i ny fane.

Se video her

Mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!