NHO Service og Handel

Innhold

-Bedre å bekjempe de ulovlige enn forby de lovlige

#205

Departementet har i en høringen bedt om om synspunkter på en makskvote på 10 eller 15 prosent innleide arbeidstagere. NHO og LO vendte tommelen ned. (Foto: ColourBox.com)

En godkjenningsordning vil gjøre det lettere for byggherrer og entreprenørselskaper å sjekke at innleie av arbeidskraft skjer innenfor lover og regler, sier adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i  NHO Service og Handel til Aftenposten.

Anne-Cecilie Kaltenborn er adm. dir. i NHO Service og Handel.

Kaltenborn peker på renholdsbransjen, som allerede har en slik ordning. Hun vil ha det samme for bygg og anlegg.

- Godkjenningen kan skje i Arbeidstilsynet. Dette vil gjøre det vanskeligere for bemanningsselskaper som driver ulovlig, sier hun til avisen.

Arbeids- og sosialdepartementet har hatt et notat om innleie i bygg og anlegg ute på høring. Departementet ber i høringen om synspunkter på en makskvote på 10 eller 15 prosent innleide arbeidstagere på et nærmere spesifisert grunnlag. NHO Service og Handel vil ikke ha en slik kvote.

- Dette vil være svært vanskelig å gjennomføre i praksis, sier Kaltenborn. Hun er enig i at bransjen har «utfordringer».

-  Problemet er bemanningsbyråer som driver ulovlig. Men det er bedre å bekjempe disse enn forby de lovlige, sier hun til avisen.

Se hele saken i Aftenposten

Se også: Gode rammer for de seriøse

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!