NHO Service og Handel

Innhold

Adecco er først med lærlinger

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Adecco

Adecco starter med å ta inn to tømrerlærlinger (Illustrasjonsfoto: Adecco Buskerud)

For første gang søker et bemanningsbyrå om å bli godkjent som lærebedrift i betong- og tømrerfaget i Oslo.

I første omgang er Adeccos plan å ta inn to tømrerlærlinger. Fra før er selskapets avdeling i Lillestrøm en godkjent lærebedrift i logistikk. Dette er et viktig fag, men lite målt mot den økende etterspørselen etter lærlinger i tømrerfaget og andre byggfag.

– Det er første gang vi har fått en søknad fra et bemanningsbyrå, sier Jan Tvedt i Utdanningsetatens avdeling for fagopplæring i Oslo kommune til Byggmesteren.

Adecco

Kevin Eriksen er Adeccos avdelingssjef Bygg & Anlegg i Oslo.

Nye regeler

Nye seriøsitetsbestemmelser og lærlingklausuler i offentlige anskaffelser, bidrar til at mange flere bedrifter på Østlandet nå søker om godkjenning. Bedrifter som søker om å bli lærebedrift og som ikke har en kontinuerlig egenproduksjon, men baserer virksomheten på utleie av arbeidskraft til andre bedrifter, «må vise sammenheng og kvalitet i opplæringen, og stabilitet for hele opplæringsperioden må sikres» heter det i reglene for godkjenning av lærebedrifter.

– Som en del av vårt samfunnsansvar vil vi være med og bidra til utviklingen av fagutdanningene. Med innføring og implementeringen av nye rammebetingelser ser vi oss som en viktig aktør og likestilt med andre entreprenører, og dermed også kvalifisert for å være en seriøs og troverdig lærebedrift,  opplyser avdelingssjef for Bygg & Anlegg Oslo, Kevin Eriksen.

Byggmesteren har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!