NHO Service og Handel

Innhold

Ny TV2-serie: De har diagnoser som Aspergers og drømmer om jobb

Benedicte

I et av programmene i serien følger vi Benedicte som drømmer om jobb hos Lenas HelsePersonel.

Vår medlemsbedrift Lenas HelsePersonell spiller en viktig rolle i TV2-serien «Alle i arbeid» som starter i dag, 28.august. Vi følger 12 unge mennesker med diagnoser som Aspergers og Tourettes. Alle har det samme brennende ønske: De vil bidra i samfunnet og få en jobb hvor de kan bruke evnene sine.

Dokumentarserien «Alle i arbeid» har premiere på TV 2 tirsdag 28. august kl 20.00. Gjennom seks episoder følger vi deltagerne på deres reise mot arbeidslivet - en reise med både opp- og nedturer.  En gruppe eksperter er hjelpere på veien for å gi råd, finne deltagernes sterke sider og hjelpe til å finne ut hvilket yrke som kan passe for hver av dem.

­- Jeg vil ikke være en byrde.

- Den viktigst grunnen for å komme meg ut i arbeidslivet er for å føle at jeg er med å bidra til samfunnet. Jeg har ikke lyst til å være en byrde. Jeg vil at verden skal være et litt bedre sted fordi jeg er her - og ikke det motsatte, sier OIav Helland. Han har diagnosen Aspergers og deltar i serien.

Et mål for serien er at arbeidsgivere og folk flest skal lære å se forbi diagnoser og bli mer inkluderende. Hva kan vi lære av de arbeidsgiverne som allerede er gode på inkludering, spør serien. Der er relevant for regjeringens inkluderingsdugnad som er i full gang.

#005

Lena M. Owrum Vonka er gründer som har drevet Lenas HelsePersonel siden 1998.

- Det mest givende jeg har jobbet med

- I mine 20 år som jeg har drevet bemanningsbedriften Lenas HelsePersonell, har arbeid med å hjelpe de svakeste i samfunnet ut i jobb, vært desidert det mest givende jeg har jobbet med, sier Lena M. Owrum Vonka, og hun fortsetter.

- Det er helt fantastisk å se noen, som andre har gitt opp, lykkes hos oss. Det å ha en jobb betyr svært mye. Mange, som har en trygg jobb, tar dette som en selvfølge og tenker kanskje ikke over alle de som har et ønske om å få en jobb, men som av en eller annen grunn ikke får det. Det viser denne serien veldig tydelig og sterkt. Jeg har nok en helt spesiell interesse av å bidra. Min erfaring med å hjelpe disse personene ut i jobb, er gode. De kommer inn i et arbeidsmiljø. De får kollegaer. De betyr noe. De blomstrer opp. Vi har gjennom NHO-satsingen Ringer i Vannet hjulpet mange til å komme tilbake i arbeidslivet.

Jeg er overbevist om at det finnes en jobb til alle

Lena Vonka
-Vi har lykkes før og ville vi prøve igjen

- Da jeg ble spurt om å delta i TV2-satsingen, var ikke det noe vanskelig valg. Vi har erfaring med dette. Vi har lykkes før, derfor ville vi prøve igjen. Hvorfor skulle vi ikke klare det nå, når vi har klart det før?

- Hvordan det har gått med vår kandidat Benedicte skal jeg ikke røpe. Det må du følge med på serien for å se. Men jeg synes det er viktig og bra at TV2 lager en serie om dette. Disse personene har så mye i seg, og vil så gjerne ha en jobb. Jeg er overbevist om at det finnes en jobb til alle. Det krever litt mer av arbeidsgiver å ansette noen som ikke er helt A4, men det gir også enormt mye tilbake. Min erfaring er at disse personene er 100% lojale. De ønsker å gjøre en god jobb og mangfold i et arbeidsmiljø er faktisk veldig bra. Jeg vil oppfordrer arbeidsgivere over hele Norge til å gjøre det samme, sier Lena M. Owrum Vonka.

#205

Lene Vonka intervjuer Benedicte (Foto: TV2)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt