NHO Service og Handel

Innhold

God markedsutvikling med bismak

statistikk

I 2. kvartal økte bemanningsbransjens aktivitet med 6,6%. Det er nå vekst i alle landsdeler unntatt på Sørlandet, viser statistikk som NHO Service og Handel offentliggjør i dag.

-2. kvartal 2018 viser en solid utvikling på de fleste av bemanningsbransjens områder som gjenspeiler en positiv utvikling i arbeidsmarkedet. Samtidig gjør politiske beslutninger at framtidsutsiktene for bransjen er mer usikre enn på lenge, sier fagsjef for bransjen Even Hagelien.

Bemanningsbransjen, som dekker arbeidslivets midlertidige behov, er et barometer på utviklingen i norsk økonomi. Veksten i norsk økonomi gjenspeiles i aktiviteten i bemanningsbedriftene. Nedskjæringer i oljesektoren er avløst av bemanningsmangel. Dette er godt nytt for bemanningsbedriftene.

Vestlandet opp 13%

I 2. kvartal økte bemanningsbransjens aktivitet med 6,6%. Det er nå vekst i alle landsdeler unntatt på Sørlandet. Størst vekst ser vi i Nord-Norge hvor markedet vokste med nesten 17%. På Vestlandet som har var preget av oljenedturen vokste aktiviteten med nesten 13%.

Ser vi nærmere på aktiviteten i fylkene er det et sammensatt bilde. I 2. kvartal var det faktisk nedgang i forhold til året før i hele ni fylker. I resten var det vekst. Særlig positivt er det å se at solgte timer i Rogaland vokste med mer enn 20%.  Andel innleie i Norge av totalt antall årsverk er nå på 1,4%. Dette er marginalt høyere enn i 2. kvartal i 2017. Samtidig er det verdt å merke seg at dette nivået har ligget ganske flatt siden 2006.

Kontor og administrasjon falt 9%

Flere opplever et krevende marked. På 4 av 13 områder er det nedgang i forhold til samme kvartal året før. Det er verdt å merke seg nedgang på nesten 9% i yrkesområdet Kontor og administrasjon. Sist gang det var vekst innen dette yrkesområdet var i 1. kvartal 2012. Samtidig er utviklingen svært positiv innen Oppvekst og utdanning. 

Hovedfokus i 2. kvartal var likevel lovendringene i juni 2018 som innebærer behov for endring av kontraktspraksis og et usikrere marked. Dette gjør fremtidsutsiktene usikre på tross av gode markedstall.

Se bemanningsbarometeret (pdf)

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!