Unge ledertalenter får unike muligheter

Ungt talent

Alexander B. Johansen (18) blir leder for en dag i Folk (Foto: Ungt Entreprenørskap).

Ungt Entreprenørskap, NHO og våre medlemsbedrifter sørger for at noen av Norges største, unge ledertalenter får skygge fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere i norsk næringsliv og forvaltning.

Det skjer når «Leder for en dag» går av stabelen 18. oktober. Dette er et årlig initiativ og arrangeres for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og vårt medlem ManpowerGroup. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

- De tør å ta sjanser

- Disse unge har det siste året utviklet viktige kompetanser i sitt arbeid med ungdoms- eller studentbedrift. De har vist at de er gode til å kommunisere, til å samarbeide og tenke kreativt, de tør ta sjanser, er løsningsorienterte og endringsvillige. Dette er kompetanser vi ser blir viktigere og viktigere nå og i fremtidens arbeidsmarked, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup og styreleder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Innovatører trengs

Forrige skoleår etablerte over 12.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 26 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet, og sammenstilt med erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de nå får skygge.

- Å drive en ungdoms- eller studentbedrift er læring i praksis. Disse elevene og studentene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi disse unge kandidatene en smakebit på hva som kreves for å være leder, og for å gi de unge noen tips på veien videre, sier Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Stiller opp

En av de som stiller opp er vår medlemsbedrift Folk. Folk en faglig og forretningsmessig møteplass for ildsjeler, teknologi- og oppstartsselskaper, akademia og annet. Her skal direktør Preben Carlsen følges av Alexander Belmonte Johansen (18) som blir leder for en dag.

Alexander går siste året på studiespesialisering ved Andøy videregående skole. Under Fylkesmessa 2018 vant han UE Alumnis Lederskapspris som beste leder av ungdomsbedrift. Dermed sikret han seg den gjeve og eneste plassen som Nordlands representant under årets «Leder for en dag».

Se oversikt over bedrifter, private og offentlige  institusjoner som deltar

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!