NHO Service og Handel

Innhold

Fellesforbundet kjører en kampanje  som har som mål å forby bemanningsbransjen

Kaltenborn

-Vi oppfordrer til høy stillingsprosent, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, leder av NHO SH.

Fellesforbundet var søndag (10.02) på NRK Dagsrevyen og i en nettsak på NRK.no med angrep på bemanningsbransjen som er spekket med grove antagelser og feil.

Fellesforbundet kjører en kampanje mot bransjen som har som mål å forby bemanningsbransjen.

Leder av NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn reagerer sterkt på at Fellesforbundet uriktig hevder overfor NRK at "NHO gir blaffen i den nye loven" og at "bransjen saboterer" de nye og strengere krav til bransjen som gjelder fra 1. januar i år.

-Vi oppfordrer til høy stillingsprosent

- Vi er enige med Fellesforbundet i at stillingsprosenter må være reelle og at det ikke er bra med kontrakter med urimelig lav stillingsprosent, helt ned i fem prosent, slik forbundet har funnet eksempler på. Vi har kurset våre medlemsbedrifter i flere måneder i hvordan de nye reglene skal følges. Vi oppfordrer våre medlemsbedrifter å gi så høy stillingsprosent som mulig. Samtidig ber vi om forståelse for at det har vært vanlig i bemanningsbransjen med flere arbeidsgivere, noe som kan begrense hvor stor stillingsprosent den enkelte er tilgjengelig for. Vårt inntrykk er at medlemsbedriftene holder seg godt innenfor reglene som Stortinget har fastsatt, sier Kaltenborn.

 I NRK-innslaget forvrenger Fellesforbundet hva NHO Service og Handel står for.

-I innslaget blir det feilaktig hevdet at vi er motstander av faste ansettelser og et godt organisert arbeidsliv. Vi har vært meget tydelig på at fast ansettelse er og skal være hovedregelen og at vi ser et godt organisert arbeidsliv som en stor fordel for samfunnet. Vi mener selvsagt at man må slå ned på eksempler på lovbrudd. I NRK-innslaget viser Felesforbundet til at ansatte i bemanningsforetak nektes å ta oppdrag i andre bedrifter og andre bemanningsbyråer uten at dette er godkjent av bemanningsbyrået på forhånd. Hvis dette skjer, er det svært uheldig. Standardavtalens bestemmelse om samtykke ved flere arbeidsgivere er ment for å gi oversikt over når arbeidstaker er tilgjengelig for oppdrag – ikke for å begrense adgangen til å påta seg arbeid. Vi arbeider for fleksible løsninger som nettopp sikrer at den ansatte gis mulighet til å arbeide så mye som ønsket for flere arbeidsgivere gjennom året.

Det er også viktig å få frem at 80.000 personer får jobb gjennom bemanningsbransjen årlig og at 40 prosent går videre i faste stillinger når den midlertidige ansettelsen er over. Bransjen er særlig viktig for grupper som har stått utenfor arbeidslivet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!