NHO Service og Handel

Innhold

4. best i verden på talent-utvikling

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

Torben Sneve

Torben Sneve er konsernsjef i vår medlembedrift Adecco

Norge er på 4. plass i en global måling over evne til å tiltrekke, utvikle og beholde talenter. Norge må i år se seg slått av Sveits, Singapore og USA. Bak Norge kommer Danmark, Finland og Sverige hakk i hæl, viser ny rapport fra Adecco.

Global Talent Competitiveness Index (GTCI) er en verdensomspennende undersøkelse utført av Adecco Group i samarbeid med INSEAD og Tata Communications. Dette er en årlig sammenligning som måler 114 byer og 125 lands evne til å utvikle, tiltrekke og beholde talenter.

Gründeregenskaper

Bruno Lanvin, direktør ved INSEAD er en medforfatterne av rapporten.

- Det er kun to ikke-europeiske land inne på topp 10; Singapore og USA. Det forsterker inntrykket av Europa som en tungvekter innen talentuvikling. Samtidig ser vi at land med gode utdanningsinstitusjoner er best til å tiltrekke seg talent, uttaler han.

Førsteamanuensis ved INSEAD, Felipe Monteiro, peker i en pressemelding på at gründeregenskaper virker å være viktige egenskaper for å lykkes.

- Grunnen til at vi gjør det bra, er nok i stor grad våre sosiale goder og sikkerhet på jobb, utdanningssystemene våre - og det at det er et klart skille mellom jobb og fritid. Det er ingen tvil om at vi har det godt i Norge», sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco-konsernet i en pressemelding.

Norge er også ledende globalt når det kommer til å utvikle talent og utnytte faglig og teknisk kompetanse.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!