NHO Service og Handel

Innhold

Et alvorlig vedtak for norsk arbeidsliv

logo

Fellesforbundets landsmøte vedtok i dag å jobbe for å avvikle bemanningsbransjen i sin nåværende form. Dersom forslaget skulle bli gjeldende som nasjonal politikk vil det ha alvorlige konsekvenser, mener NHO Service og Handel.

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel

Anne-Cecilie Kaltenborn er adm direktør i NHO Service og Handel.

Både næringslivet og offentlig sektor har behov for hjelp til å løse midlertidige behov, dekke arbeidstopper og ha erstatningsarbeidskraft ved sykefravær.

- Hvis man skulle avvikle muligheten for innleie fra bemanningsselskaper, ville det blant annet bety at norske bedrifter må si ifra seg oppdrag, og dermed også tap av norske arbeidsplasser, sier administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. 

- Samarbeid må fortsette

NHO Service og Handel har samarbeidet godt med Fellesforbundet det siste året, og tatt tak i problemstillinger i byggenæringen. Her har felles innsats gitt positive resultater i form av økte stillingsprosenter for bemanningsansatte. I juni 2019 ble det etablert en ny arbeidskontrakt for bemanningsansatte innenfor bygg, etter samarbeid mellom NHO Service og Handel og Fellesforbundet. Kontrakten tas raskt i bruk i bemanningsselskapene og vil skape større stabilitet på arbeidsplassene i byggenæringen.

- Vårt arbeid med å følge opp de avtalene vi har gjort med Fellesforbundet vil fortsette, uavhengig av deres landsmøtevedtak. Vi kan ikke annet enn å ta til etterretning at landsmøtet i Fellesforbundet har truffet et slikt vedtak, men jeg forutsetter at dette ikke er til hinder for at vi kan opprettholde dialog og samarbeid slik vi har avtalt, om problemstillinger vi har felles mål om å løse, sier Anne-Cecilie Kaltenborn.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!