NHO Service og Handel

Innhold

Fire kjappe om å kapre de beste talentene

academic work

Vårt medlem Academic Work har laget fire gode råd for hvordan du kan å kapre de beste medarbeiderne.

1. Fremhev hva som gjør din bedrift særlig attraktiv. Løft frem tilbudet til målgruppen gjennom hele rekrutteringsprosessen. Fra stillingsannonsen, gjennom telefonavstemming og inn i intervjuet. Hvis det er noe som er vanskelig å beskrive med ord, la kandidaten oppleve det. Ta med kandidaten gjennom landskapet. Inviter til en lunch med teamet eller en after work eller teamaktivitet? Ta med kandidaten «hjem», inn i stua.

2. All kontakt med målgruppen påvirker det totale inntrykket. Tenk på hvordan dere fremstår som arbeidsgiver i hver samtale, mail eller i møter.

3. Ha tilstedeværelse på målgruppens hjemmebane. Uansett om det er på campus, sosiale medier, nettsider eller andre plattformer.

4. Samle dine mest engasjerte medarbeidere og gi dem ordet. Hvordan kan de fortelle mer om hvordan det er å jobbe hos dere? La ambassadørene fortelle og dele i sine nettverk.

Slik er unges drømmearbeidsgiver

Academic Work la sist uke frem en fersk undersøkele som måler ungdoms preferansanser når de er på jobbjakt. Godt arbeidsmiljø og gode kolleger er den overlegent viktigste faktoren for hvorvidt unge vurderer en arbeidsgiver som attraktiv. Det mener hele 75 prosent i årets YPAI-undersøkelse.

Etter gode kolleger og godt arbeidsmiljø (75%), er karriere- og utviklingsmuligheter (58%), og utfordrende og varierte arbeidsoppgaver (55%) de viktigste faktorene en arbeidsgiver trenger for å tiltrekke seg målgruppen.

I motsatt ende av skalaen sier 8 prosent at selskapenes sosiale ansvar er den viktigste faktoren. Heller ikke selskapets rykte (16%) eller tilrettelegging for innovasjon og nyskaping (17%) når opp dersom målet er å tiltrekke seg ung velutdannet arbeidskraft.

YPAI er en årlig undersøkelse fra Academic Work, som kartlegger unge arbeidstakeres syn på norske arbeidsgivere; og kårer Norges mest attraktive arbeidsplass.

Mer om undersøkelsen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!