NHO Service og Handel

Innhold

Frykter ikke robotisering

mann står foran verdenskartet

Mads Wildhagen er markedssjef i Academic Work

Over halvparten av studenter og unge arbeidstagere tror at de selv vil få mer spennende arbeidsoppgaver, mens de kjedelige oppgavene blir overtatt av roboter, viser en undersøkelsen YPAI fra vår medlemsbedrift Academic Work.

- Digitalisering ser ikke ut til å påvirke de yngre generasjonene nevneverdig, det er i hvert fall ikke noe de er redde for, sier Mads Wildhagen, markedssjef i Academic Work til Finansavisen.

De som har studert samfunnsvitenskapelige fag eller IT er i svært liten grad bekymret for at digitale verktøy og robotisering vil erstatte ansvarsområdene deres. Blant dem som har studert økonomi eller jus er det noe mer bekymring.

Ungdom generelt ser optimistisk på situasjonen. Over halvparten av dem som har deltatt i undersøkelsen svarer at «digitale verktøy og robotisering kommer til å effektivisere min jobb og gjøre det mulig for meg å fokusere på andre arbeidsoppgaver». Først og fremst er det personer med bakgrunn innen teknologi og markedsføring som har dette synet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!