NHO Service og Handel

Innhold

1 av 5 planlegger oppsigelser

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel

Anne-Cecilie Kaltenborn, NHO Service og Handel

Bemanningsbransjen og sikkerhetsbransjen sliter tyngst.

Sikkerhets- og beredskapsbransjen er fortsatt hardest rammet av koronakrisen i NHO Service og Handel, viser NHOs medlemsundersøkelse med svar fra 3.300 bedrifter som ble klar i dag. Bemanningsbransjen er også blant områdene med størst reduksjon i omsetning og med mange oppsigelser.

-Det vil ta tid før sikkerhetsbransjen er tilbake i trygt farvann – det vil strekke seg inn i 2021. Det er derfor meget verdifullt at det nå er kommet signaler om flertall for å forlenge permitteringsordningen fra 26 til 52 uker, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel.

- Bemanningsbransjen tilpasser seg skiftende konjunkturer og behov i markedet. Det har de også vist tidligere, og vi har tro på at de vil komme seg gjennom, til tross for massiv svikt i etterspørsel nå, særlig innenfor bygg og anlegg, mener Kaltenborn.

20 prosent  har planer om å si opp ansatte

Det overordnede bildet er dystert med tanke på oppsigelser og permitteringer i bedriftene. Over ti prosent har allerede gjennomført oppsigelser og ytterligere 20 prosent oppgir at de har planer om å si opp ansatte i tiden som kommer. 35 prosent har hittil permittert ansatte. 

2 av 3 bedrifter i sikkerhetsbransjen svarer at de har permittert ansatte. I bemanningsbransjen gjelder dette samme 3 av 4. Mange står i fare for å bli sagt opp når permitteringsordningen etter planen utløper i oktober. Også kantiner sliter fortsatt tungt.

En fjerdedel av drift- og servicebedriftene og en tredjedel av bemanningsbedriftene har allerede sagt opp ansatte. 45 prosent av bedriftene i både sikkerhets, bemannings-, samt drift- og servicebransjen har planer for ytterligere oppsigelser.    

Krisen er på hell for noen bransjer. Et eksempel er frisører. 33 prosent av disse opplever at omsetningen de siste fire ukene er bedre enn samme periode i fjor.

Hovedfunn, bedrifter i NHO Service og Handel: 

Av de som svarer i undersøkelsen har:

  • 35 % av medlemsbedriftene permittert ansatte
  • 11 % av medlemsbedriftene gjennomført oppsigelser
  • 19 % av medlemsbedriftene planer om oppsigelser
  • 17 % av medlemsbedriftene likviditetsproblemer
  • 52 % av medlemsbedriftene lavere omsetning enn tilsvarende fireukersperiode i fjor

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt