100 tips for å redusere smitterisiko på arbeidsplassen

Publisert

guide

Randstad, Adecco og ManpowerGroup deler tips og erfaringer fra 25 land i en guide for trygg gjenåpning av arbeidslivet.

Om guiden

Tipsene er praktiske, og systematisert per bransje. Noen gjelder generelt for alle virksomheter, mens noen er bransjespesifikke og gjelder typisk for matvareproduksjon, industri og kontor.

Se guiden (pdf)

De tre konkurrentene er til sammen verdens største private arbeidsgiver. Nå har de alliert seg for å bistå arbeidslivet i koronapandemien. De har samlet erfaringer om hvordan arbeidsgivere i mange land har sikret trygg gjenåpning av arbeidsplassene under Covid-19. Kunnskapen har de gjort tilgjengelig i en guide.

Guiden har mer enn 100 tips om hvordan man trygt og raskt kan komme tilbake til jobb. Tipsene er praktiske, og systematisert per bransje. Noen gjelder generelt for alle virksomheter, mens noen er bransjespesifikke og gjelder typisk for matvareproduksjon, industri og kontor.

- Vi har sett at mange arbeidsgivere bruker mye energi og tid på å tenke på hvordan man kan organisere arbeidsplassen på en best mulig måte, for å redusere en eventuell smittefare til et minimum, nå som samfunnet etter hvert går tilbake til en mer normal hverdag. Vi håper vi kan bidra til at virksomhetene kan få anledning til å fokusere mer på sine kjerneoppgaver, og at alle slipper å finne opp hjulet på nytt.

- Å sikre at virksomheten kjenner og følger smittevernregler er et lederansvar og en oppgave for HR, HMS og kommunikasjonsfunksjoner. Guiden har en systematikk som vi håper kan være til hjelp når ledelsen utarbeider og oppdaterer virksomhetens plan og retningslinjer for smittevern.

I guiden finner man blant annet tips om:
  • møblering og utforming av kontorlokale
  • forbedring av ventilasjon
  • merking og skilting av lokaler
  • organisering av lunsj og bespisning
  • renhold
  • opplæring av ansatte

De tre selskapene understreker at tipsene ikke skal erstatte råd som norske helsemyndigheter har utarbeidet i samarbeid med bransje- og fagforeninger, men føler det som en plikt å dele innsikt som de har fått gjennom utstrakt kontakt med arbeidsliv over hele verden.

Tipsene vil blir delt på de tre selskapenes hjemmesider og vil bli løpende oppdatert i tiden fremover.

Nettmøte

Følg gjerne de tre CEO-ene Jonas Prising, Alain Dehaze og Jacques van den Broek på nettmøte onsdag 20 mai kl. 19.00 (1 pm EDT) hvor de presenterer sine perspektiver på arbeidmarkedet i lys av Covid-19. Nettmøtet streames på LinkedIn, og du kan følge det her: 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt