NHO Service og Handel

Innhold

Ansetter korona-permitterte

Nyhet, Arbeidsliv, Bemanning og rekruttering

Publisert

mann foran nidelva

Frank Wikran er avdelingsleder i bemanningsbedriften Fremo

Vår medlemsbedrift Fremo jobber på spreng for å bistå permitterte over i nye jobber. – Vi ønsker å hjelpe så mange vi klarer, sier Frank Wikran i bemanningsbyrået Fremo.

– Vi har flere annonser ute der vi ber permitterte ta kontakt. Det er hektisk nå, sier Wikran. På et døgn har han fått 40 søknader fra permitterte og pågangen er stor.

De siste seks dagene har Nav mottatt til sammen 113.500 søknader om dagpenger. 105.000 av søknadene gjaldt permittering. Samtidig er det enkelte bedrifter som ber permitterte søke jobb hos dem, skriver DN.

Det er særlig viktig å prioritere de samfunnskritiske sektorene som trenger folk akkurat nå, særlig innen dagligvarer og lager, sier Wikran.

– Vi ønsker å hjelpe så mange vi klarer å få arbeid, legger han til.

Behovet er enormt

- Vi får nå kontinuerlig inn søkere fra en rekke bransjer med ulik bakgrunn og kompetanse. Pågangen er stor og vi intervjuer og referansesjekker fortløpende. Vi dekker nye oppdrag etter hvert som behovet melder seg hos kundene. Det er en krevende tid for alle og både vi og våre oppdragsgivere rammes av karantenebestemmelsene og har derfor stort behov for arbeidskraft, sier Wikran.

Fremo har en beredskapsgruppe som har daglige møter for å vurdere utviklingen og iverksette tiltak for å ivareta kunder, medarbeidere og selskapet.

 Mer om Fremo og korona her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt