NHO Service og Handel

Innhold

Felles front mot useriøse aktører

to ledere

Stine Akselsen, fagsjef i Sjømat Norge og Even Hagelien direktør for bemanningsbransjen og NHO Service og Handel

Sjømat Norge og NHO Handel og Service går ut med felles front mot useriøse aktører.

Stine Akselsen, fagsjef i Sjømat Norge sier til Kyst og Fjord at deres medlemmer har vært tydelige på at man skal jobbe for å sikre like og anstendige konkurransevilkår i fiskeindustrien.

Viktig tiltak er samarbeid med NNN, Sjømannsforbundet, Norges Fiskarlag og NHO Service og handel for å bidra til at det ikke konkurreres på sosial dumping.

Akselsen sier til Kyst og Fjord at for mange fiskeprodusenter er innleie av personell viktig, ikke minst for å sikre omstillingsevne og konkurransekraft. Vi har alle et ansvar for å legge til rette for et seriøst arbeidsliv og da må innleie skje fra seriøse bedrifter. Sjømat Norge samarbeider derfor tett med NHO Service og Handel som organiserer bemanningsbransjen.

Even Hagelien, bransjedirektør i NHO Service og Handel, som er bransjeorganisasjonen for bemanningsbedriftene, forteller at de har etablert kvalitetsmerket Revidert Arbeidsgiver (RA) for å gjøre det lettere å velge seriøse samarbeidspartnere ved innleie. Ordningen er obligatorisk for medlemmene i NHO Service og Handel. Denne ordningen er derfor med på å gjør det lettere for også fiskeindustrien å finne frem til gode bemanningsbedrifter.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt