NHO Service og Handel

Innhold

Formidler helsearbeidere, men har nesten ingen oppdrag

Nyhet, Bemanning og rekruttering

Publisert

lena

Lena Vonka er gründer og daglig leder (Foto: Baard Fiksdal)

Vår medlemsbedrift Lenas helsepersonell er oppslag i Dagens Næringsliv (DN) under overskriften"Formidler helsearbeidere, men har nesten ingen oppdrag: – Kjempelenge til vi kan ha normal drift igjen. Skal vi overleve på kontantstøtte inntil da?

DN bruker Lenas helsepersonell som eksempel i en sak om NHOs medlemsundersøkelse som ble klar i dag. Undersøkelsen viser at regjeringens krisetiltak blir godt mottatt av næringslivet.

Lenas helsepersonell har holdt på i 20 år, og er Norges eldste bemanningsbedrift for helsepersonell.  - Da koronakrisen kom tenkte vi, ok, nå får vi i hvert fall mye å gjøre. I begynnelsen var det også helt kaos på legekontorene, men etter omtrent halvannen uke stupte etterspørselen helt, sier daglig leder Lena Vonka. Hun forteller om lav aktivitet på legekontorene og sykehusene, bortsett fra det som har med korona å gjøre. Tannlegekontorene er stengt.

-Vi formidler i hovedsak helsesekretærer, og det som er frustrerende både for oss og dem er at de er kvalifiserte til å ta biologiske prøver, for eksempel, så de kunne vært med å bidratt. I stedet sitter de fleste hjemme. Det er rart å ikke bruke denne arbeidskraften når de sier vi må teste mye mer, sier Lena Vonka til DN.

-Vi snakker med kundene våre, og de lurer på hvor de vanlige pasientene blir av. Det kommer til å komme et vanvittig etterslep etter dette, men spørsmålet er hvordan det blir tatt unna. Det kommer til å være veldig mye lavere kapasitet i helsevesenet fremover, for å unngå smittespredning.

- Vi kommer til å klare oss frem til kontantstøtten kommer, selv om omsetningen har kollapset og vi stort sett har kostnader. Vi hadde en bra start på året, og flere gode år å tære på.

- Og all honnør til regjeringen. Ordningene ser ut til å treffe bra og det har skjedd veldig raskt, Lena Vonka.

Se DN-oppslaget her (betalingsmur)

Se også: 6 av 10 i Service og Handel er fornøyd med tiltakene

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt